Llíria acull la 1a Info-Day del projecte europeu EDIBO per combatre l’atur juvenil

El projecte oferirà formació a joves desocupats d’entre 25 i 29 anys per ajudar-los en la reinserció laboral

Llíria acull la 1a Info-Day del projecte europeu EDIBO per combatre l’atur juvenil
13/03/2019 -

Llíria serà l’escenari de la 1a Info-Day UPV del projecte EDIBO (European Digital Bootcamps), que pretén combatre l’atur juvenil i l’exclusió social, a través de la formació a joves desocupats, d’entre 25 i 29 anys, per a millorar les seues possibilitats d’accedir al mercat laboral a través del sector de les TIC (Tecnologies de la informació i la comunicació).

La jornada informativa tindrà lloc este dijous, 14 de març, al centre Multiusos de la localitat. La inauguració de l’esdeveniment es produirà a les 10 hores, amb la presència de l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, la directora de la ETS d’Enginyeria Informàtica de la UPV, Silvia Terrasa, i la presidenta de la Mancomunitat del Camp de Túria, Mª Dolores Celda.

Per la seua banda, la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín; i el regidor de Foment Econòmic i Modernització de l’Ajuntament de Llíria, Ferran Pina, seran els encarregats de realitzar la cloenda de la 1a Info-Day UPV.

Esta primera sessió informativa servirà per presentar el projecte EDIBO i conèixer les fortaleses de la formació laboral, amb la taula redona “Competències TIC per a la inserció laboral”.

Este projecte, patrocinat per l’EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment i amb la participació de la Universitat Politècnica de València i altres institucions de Letònia, Lituània, Bulgària, Grècia i Itàlia; presenta un enfocament innovador per a la inserció dels joves en el sector de les TIC, inspirat en el mètode Rapid Technology Skills.

L’estructura del projecte s’inicia amb una sèrie de programes formatius específics, dissenyats ex profeso per cobrir les necessitats laborals de les empreses del sector, que es completen amb un període de pràctiques formatives. Finalment, mitjançant el contacte amb les empreses, als joves se’ls presenta una oportunitat de poder aconseguir un contracte laboral.

El projecte EDIBO s’allargarà fins al 2021 i, durant els pròxims 36 mesos, espera involucrar a un total de 1.050 joves europeus amb la formació específica en el sector de les TIC i, en conseqüència, reactivant la seua capacitat d’accedir al mercat laboral.

Més informació


mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 3 =

programacion rialto
cultura als barris 2019
anna i la maquina del tiempo
alcasser
anna i la maquina del tiempo
movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019
punt cat