25n
25N
25N

La infància i tercera edat de Quart de Poblet comparteixen vivències

La infància i tercera edat de Quart de Poblet comparteixen vivències
16/01/2020 -

L’alumnat de 5é de Primària del col·legi Sagrado Corazón i usuaris i usuàries del Centre de Dia i Residència Mixta de Quart de Poblet han participat en una activitat intergeneracional i molt enriquidora que els ha permés compartir records, experiències i anècdotes a través de jocs i joguets.

L’activitat, que s’ha centrat a comparar els joguets que s’utilitzaven antigament amb els que existeixen en l’actualitat, ha començat amb les pertinents presentacions, en les quals ja s’apreciava un gran interés, per part dels xiquets i xiquetes, a conéixer als seus companys i companyes i saber com es divertien en la seua època.

Per a dur a terme aquest objectiu s’han format diversos grups compostos tant per xiquets i xiquetes com per persones majors i se’ls han repartit diversos joguets d’abans i d’ara. El col·legi ha sigut l’encarregat de subministrar els jocs més actuals i l’àrea de Patrimoni, liderada per Cristina Mora, ha proporcionat els joguets més antics, que pertanyen al fons del Museu Virtual, un projecte que s’està desenvolupant gràcies a la participació ciutadana i que està cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), a través del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE) 2014-2020 en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) municipal.

Els xiquets i xiquetes han pogut conéixer de primera mà com eren els joguets que utilitzaven les persones majors quan aquestes eren xicotetes i les persones del Centre de Dia i Residència Mixta han recordat i reviscut la seua infància, la qual cosa els ha permés fer un treball de reminiscència, que té com a objectiu estimular emocions positives a partir de records de la història de vida de les persones emprant objectes antics quotidians com a claus per a evocar eixos records.

D’aquesta manera, els joguets antics han servit com a vehicle perquè les persones majors revisquen, al costat dels i les escolars, el xiquet i la xiqueta que porten dins. Alguna fins i tot s’ha atrevit a realitzar una demostració de com es jugava a la baldufa o al cércol, la qual cosa ha arrancat riures divertits en tots i totes les participants de l’activitat. Per part seua, l’alumnat ha exhibit les seues habilitats jugant al “Qui és qui?” o a través d’unes cartes molt particulars, que distaven molt de la tradicional baralla a la qual estan acostumades les persones majors.

L’activitat ha sigut tot un èxit, ja que la predisposició i motivació dels xiquets i xiquetes ha estat present des de l’inici de l’activitat, mentre que les persones del Centre de Dia i Residència Mixta han gaudit de la companyia dels i les més joves. Prova d’ells és que continuaran realitzant-se altres accions en aquesta línia de treball per la inclusió i integració social i que són fruit d’una labor de transversalitat entre diverses àrees de l’Ajuntament. En aquest cas, han treballat de manera conjunta i en col·laboració amb el col·legi Sagrado Corazón, les regidories de Cultura i Patrimoni, dirigides per Cristina Mora; la d’Educació, encapçalada per Consue Campos; i la de Persones Majors; que dirigeix Victoria García.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 19 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud