25n
25N
25N

La indústria musical valenciana calcula pèrdues de més de 8,5 milions en els pròxims dos mesos

La indústria musical valenciana calcula pèrdues de més de 8,5 milions en els pròxims dos mesos
16/03/2020 -

La indústria musical de la Comunitat Valenciana s’enfronta a possibles pèrdues de 8.660.000 euros fins a finals de maig a causa de la crisi sanitària del Covid-19, segons un primer balanç realitzat per diferents col·lectius professionals en el qual han sigut consultades més de 40 empreses valencianes del sector des de l’Associació de Promotors (MusicaProCV), managers (Valencian Music Association-Fira Trovam!), sales (En Viu!) i altres empreses artístiques de la Comunitat.

Segons un comunicat distribuït per l’agència de comunicació especialitzada en esdeveniments musicals Amanta, la pandèmia del Covid-19 ha provocat multitud de cancel·lacions i ajornaments de concerts i esdeveniments musicals fins a finals de maig. Així mateix, hi ha hagut una “dràstica aturada” en la venda d’entrades que augura un futur pròxim de gran incertesa.

Afigen que la cadena de valor musical valenciana, formada per prop de 30.000 professionals en la Comunitat Valenciana entre artistes, promotores, managers, productores, sales, tècnics, agències de comunicació i ticketing i ocupacions auxiliars (seguretat, servei d’àpats), travessa aquesta crisi en una situació de profunda inestabilitat, patint un impacte econòmic que no sabem quant temps durarà.

De moment, les promotores musicals mantenen la major part dels esdeveniments programats, especialment a partir del mes de maig, i garanteixen la protecció dels drets dels consumidors en els casos de cancel·lació o ajornament dels esdeveniments.

Així mateix, ofereixen la màxima seguretat a les persones que ja han adquirit o vagen a adquirir entrades per a assistir als concerts en els pròxims mesos (a partir de quan les autoritats ho permeten), garantint al 100% la protecció dels drets dels consumidors en els suposats casos de cancel·lació o ajornament d’esdeveniments, donant l’opció al fet que tinguen assegurada la devolució dels imports de les entrades, destaquen des del sector.

FESTIVALS D’ESTIU

No obstant això, adverteixen que, si la situació no millora, “la previsió de pèrdues pot arribar a ser molt major amb l’arrencada de la temporada alta i l’arribada dels festivals d’estiu, amb els quals la Comunitat Valenciana és una de les dinamitzadores de l’economia més destacades de l’Estat”.

Per tot això, els professionals del sector insten que les administracions tinguen en compte aquesta realitat i estudien mesures que garantisquen la supervivència del sector.

En aqueix sentit, el president de l’Associació de Promotors Musicals i membre de la junta directiva de la Federació de Música d’Espanya (ÉS Música), Luis Óscar García, afirma que “mentre dure aquesta crisi sanitària, les empreses musicals no hauríem de fer-nos càrrec de cap pagament a Hisenda, Seguretat Social, ni subministraments. El sector necessitarà ajudes per a poder fer front a les nòmines dels treballadors, pagaments d’hipoteques, lloguers, proveïdors, etc.”.

“Cal tindre en compte que l’impacte de la crisi del coronavirus en la música serà molt més acusat i durarà més que en la majoria d’altres sectors; per tant, la recuperació del sector musical serà llarga i lenta, i serà necessari un esforç per a poder mantindre la competitivitat de la nostra indústria musical”, subratlla García.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =

caixaontinyent
paterna