25n
25N
25N

Indignats Amb Renfe lamenta que les rodalies queden de nou fora de les prioritats en els PGE 2021

Des de la plataforma donen la benvinguda a les noves inversions en ferrocarril però lamenta que no es destinen en les qüestions més urgents

Indignats Amb Renfe lamenta que les rodalies queden de nou fora de les prioritats en els PGE 2021
29/10/2020 -

La Plataforma Indignats Amb Renfe, moviment que lluita des de fa més d’un any per un ferrocarril valencià públic sostenible i de qualitat, considera totalment insuficients les inversions previstes als pressupostos generals de l’Estat del 2021 (PGE) per a les Rodalies i tren convencional de la Comunitat Valenciana que arrossega unes greus mancances que deterioren dia a dia el seu servei.

Els pressupostos Generals de l’Estat, contemplen per a la Comunitat Valenciana 367 milions d’euros destinats a actuacions referents al Corredor Mediterrani i Alta Velocitat, i només 65 Milions d’euros per a inversions en Rodalies. Una vegada més el tren convencional és el germanet pobre per al Ministeri de Transports.

“Benvinguts siguen aquests recursos, però una vegada més el que urgeix més quedara pendent” manifesten des de la Plataforma. El ministeri de transports de nou s’oblida de les reivindicacions de les usuàries del tren. Que ocorre amb les contractacions de més maquinistes i personal de talkers?, perquè no eliminen la taxa de reposició de personal que agreuja encara més la situació?, perquè no s’inverteix més seriosament (14 M) en la renovació i adquisició de nou material o en millorar les infraestructures més deteriorades com la línia d’Alcoi-Xàtiva, València-Conca o la València-Saragossa? Per què el Pla de Rodalies anunciat amb focs d’artifici i confeti només tindrà el 9% executat a final d’any?

Sense aquestes inversions esmentades, les incidències aniran en augment, seguirem patint retards, cancel·lacions i restriccions a les línies de Mitjana Distancia, i el que és més greu no aprofiten l’oportunitat per a tindre més recursos per a oferir un servei més segur reforçant freqüències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 8 =