caixa popular

La jutgessa veu indicis per a jutjar l'exalcalde de la Vall d'Alba Francisco Martínez (PP) per irregularitats urbanístiques

La jutgessa veu indicis per a jutjar l'exalcalde de la Vall d'Alba Francisco Martínez (PP) per irregularitats urbanístiques
26/10/2018 -

El Jutjat d’Instrucció número 4 Castelló ha conclòs la instrucció de la causa que se segueix contra l’exalcalde de la Vall d’Alba (Castelló) i ex-vicepresident de la Diputació, Francisco Martínez (PP), la seua filla i un empresari per suposades irregularitats urbanístiques i considera que hi ha indicis de delicte suficients per a celebrar juí contra els tres encausats, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en un comunicat. La causa es va iniciar al gener de 2016 a partir d’una querella interposada per la Fiscalia.

La jutgessa considera que, de comú acord, i sent Martínez l’alcalde de la Vall d’Alba, van adquirir finques relacionades amb diferents plans urbanístics per a “obtindre una important revaloració i vendre-les al promotor urbanístic o reservar-les a nom de les societats per a quan aquest programa s’executara”.

La compra de les parcel·les, segons arreplega la interlocutòria que transforma les diligències prèvies en procediment abreujat i deixa la causa preparada per al juí si les acusacions ho demanen, s’hauria efectuat entre els anys 2005 i 2014 directament per l’exalcalde, la seua filla i l’empresari, o a través de societats interposades.

Segons consta en la resolució, notificada aquest dijous a les parts, la investigació realitzada fins ara permet concloure que existeixen indicis que Martínez es va aprofitar de la seua condició d’alcalde perquè la Junta de Govern municipal adoptara determinats acords que beneficiaven els seus interessos particulars.

En la mateixa resolució, la jutgessa rebutja la petició d’arxiu plantejada pels tres investigats i deixa fora de la causa al fill de l’exalcalde de la Vall d’Alba i ex-vicepresident de la Diputació per considerar que desconeixia el pla executat pel seu pare i la seua germana.

La interlocutòria suposa que la instructora dóna trasllat al fiscal i a les acusacions perquè diguen si és el cas el sobreseïment o l’obertura de juí oral. D’inclinar-se per aquesta última opció, hauran de presentar els seus escrits d’acusació, especificant els delictes que atribueixen als encausats i la pena que sol·liciten per a ells. En aquest tràmit també cap la sol·licitud de diligències complementàries.

Més informaciójo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − dotze =