25n
25N
25N

El PP demana assegurar les indemnitzacions als agricultors de la Vega Baixa

El portaveu del PP, José Antonio Rovira ha demanat que els pressupostos de la Generalitat per a 2020 el recullen

E.P.

El PP demana assegurar les indemnitzacions als agricultors de la Vega Baixa
17/11/2019 -

El portaveu de Governació del PP en Les Corts Valencianes, José Antonio Rovira, ha demanat que els pressupostos de la Generalitat per a 2020 “recullen les ajudes per als agricultors de la Vega Baixa afectats per la DANA” i “asseguren el cobrament de la indemnització”.

Rovira ha mostrat el seu “temor” al fet que “els agricultors que no tenen segur també queden exclosos del pla d’ajudes a les explotacions agràries i ramaderes de la Generalitat”. En un comunicat, ha lamentat que així “ha succeït amb les ajudes ministerials recollides en el Reial decret que finalment han deixat fora al 93 per cent dels afectats”.

Per al diputat del PP, “s’hauria de recollir de manera expressa en els pressupostos no sols les quantitats previstes per a l’ajuda sinó també els requisits dels destinataris”. D’aquesta manera, “només això podria tranquil·litzar a un sector que ho ha perdut tot i que vol saber si podrà comptar amb algun tipus ajudes públiques per a la reconstrucció de les seues parcel·les perquè les paraules se les emporta el vent”.

El portaveu ‘popular’ ha demanat que les indemnitzacions per la DANA “s’estenguen a tots els agricultors afectats de la Vega Baixa i no sols als quals comptaven amb assegurança”. En aquest sentit, ha assegurat que “el PP emprendrà en Les Corts totes aquelles mesures necessàries perquè en el pròxim pla d’ajudes d’explotacions agrícoles, ramaderes i apícoles de la Generalitat s’incloga a tots els perjudicats”.

Així mateix, ha criticat que “el govern de Sánchez ha agreujat als xicotets agricultors de la Vega Baixa que no comptaven en les seues explotacions agrícoles amb assegurança agrària i que constitueixen el 93% dels afectats a la comarca”.

“Hem sol·licitat que les ajudes estatals eliminen el requisit de l’assegurança per a pal·liar l’actual discriminació”, ha asseverat, al mateix temps que ha manifestat que “no té cap sentit condicionar el cobra d’unes ajudes per indemnització a l’existència d’una assegurança que no és obligatori”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − cinc =

caixaontinyent
paterna