caixa popular

75.000 euros a cada fill d'una dona víctima de violència masclista

La gestió de Mónica Oltra en la Conselleria d’Igualtat es tradueix en unes xifres que són tot un referent en el territori estatal

75.000 euros a cada fill d'una dona víctima de violència masclista

Un any després del Pacte valencià contra la violència de gènere, la gestió de Mónica Oltra al capdavant de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives segueix traduint en un augment progressiu de les polítiques socials que la converteixen en tot un referent en el territori nacional. D’aquesta manera, Igualtat reconeixerà una indemnització de 75.000 euros a cadascun dels fills de les dones assassinades per violència masclista, amb independència de la seua edat i de si tenien o no dependència econòmica de la víctima. També hi haurà una compensació per a la persona amb la qual la dona assassinada haja refet la seua vida.

Així ho ha acordat aquest dimarts la reunió del grup tècnic de la comissió de seguiment del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, mitjançant un nou sistema d’indemnitzacions que equiparen i amplien les ajudes per violència masclista a les quals es concedeixen a les del terrorisme, detalla la Generalitat en un comunicat.

En concret, l’acord estableix que seran els fills els primers que cobraran la indemnització per causa de mort, que passa de 6.000 a 75.000 euros en compliment de l’acord del Pacte. Aquesta quantitat la percebrà cada descendent encara que siguen menors d’edat o manquen de dependència econòmica de la mare.

En el cas que no hi hagen fills, els pares de la víctima percebran a parts iguals els 75.000 euros de l’ajuda, i si aquests no visqueren seran els germans els qui cobraran la indemnització.

Al marge d’aquesta indemnització, l’acord fixa que, en el cas que la dona morta haguera refet la seua vida amb una altra parella, aquesta percebrà una indemnització d’un total de 26.460 euros, quantitat que serà sempre excloent de qualsevol altre tipus d’ajuda estatal. Els requisits per a percebre aquesta quantitat són convivència durant un mínim de dos anys o descendència en comú.

Es tracta d’un “avanç sense precedents” que pretén posar el focus de la violència masclista com una qüestió que afecta a tota la societat perquè “com a societat indemnitzem un dany irreparable”, ha manifestat el secretari autonòmic d’Igualtat, Alberto Ibáñez, per a tornar a lamentar que “una societat que mata a les seues dones és una societat malalta”.

AJUDES EN CAS D’INCAPACITAT O GRAN INVALIDESA

En 2019, el departament que dirigeix Mónica Oltra també amplia l’equiparació amb les víctimes de terrorisme, quan la conseqüència de l’agressió masclista és una incapacitat laboral permanent absoluta (54.000 euros) o una gran invalidesa (150.000 euros), i se’ls concediran també a aquells que resulten assassinats o incapacitats per ajudar a una dona que estiga sent agredida.

D’altra banda, Igualtat millora per al pròxim any les ajudes d’emergència per a les dones víctimes de violència masclista, que passen de 200 a un total de 2.205 euros en les quals s’atorguen per a cobrir necessitats bàsiques, de 2.000 a 2.940 euros per a allotjament, de 500 a 735 per a transport o desplaçament i de 2.000 a 2.205 per a seguretat i protecció.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − disset =