25n
25N
25N

La indemnització al gerent de l'EMT pel cessament ascendeix a 15.493 euros, segons l'informe de liquidació

La indemnització al gerent de l'EMT pel cessament ascendeix a 15.493 euros, segons l'informe de liquidació
12/11/2020 -

Un informe de l’àrea de Gestió de Persones de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València fixa en 15.493 euros l’import net del cessament del gerent, Josep Enric Garcia Alemany, després que el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València i president de l’entitat, Giuseppe Grezzi, anunciés la decisió de “prescindir” dels seus serveis.

L’informe de motivació de saldo i quitança, que s’ha remés aquest dijous als consellers del consell de l’administració, fixa un brut de 20.016 euros per l’acomiadament de García Alemany, que va ser contractat el 19 d’octubre de 2015 amb un contracte d’alta direcció, segons el document al qual ha tingut accés Europa Press.

En l’informe es fa constar que aquestes relacions laborals es regulen en el RD 1382/1985 i en l’extinció dels contractes d’aquesta mena de personal, respecte d’ordinàries, es donen dues peculiaritats. Una d’elles és que l’article 11 preveu la possibilitat d’extingir la relació per voluntat unilateral de l’empresari sense necessitat d’al·legar causa justificada. En aquest supòsit, la indemnització seria equivalent a set dies de salari en metàl·lic per any de servei amb el límit en sis mensualitats, excepte pacte diferent.

I la segona és que aquest article, modificat en el cas del sector públic per una disposició addicional, estableix un preavís de 15 dies.

Sobre aquest tema indica que l’extinció del contracte ha estat voluntat de l’empresa, sense tenir pactada indemnització, per la qual cosa s’aplica el criteri general dels 7 dies, que suposen haver generat 35 dies d’indemnització: 7.191 euros en total (a raó de 205 euros/dia). Com que no s’ha produït el preavís, li corresponen per aquesta falta 3.082 dies d’abonament de salari.

La resta de la quitança comprén liquidació de cinc dies de salari d’octubre (806); liquidació de vacances reportades i no gaudides (2.488,33 euros); liquidació del reportat de les pagues extra de març i desembre (3.811,48 i 2.635,87) i liquidació de la retenció en espècie aplicada per l’assegurança col·lectiva de vida i accident, del qual són tributaris tots els empleats d’EMT.

Segons fonts de l’empresa, el departament ha calculat una estimació d’indemnització segons el RD de contractes d’alta direcció, sense aplicar la disposició específica per als contractes d’alta direcció del sector públic. Amb posterioritat, Recursos Humans ho va reavaluar i va realitzar un nou informe, amb el que es va remetre una nòmina rectificativa a Alemany, que ja ha reintegrat la diferència.

ACUSACIÓ DEL PP

Sobre l’EMT, el PP en el consistori ha assenyalat en un comunicat que la negativa del regidor i president de l’entitat, Guiseppe Grezzi, a convocar un Consell d’Administració extraordinari com havien sol·licitat els ‘populars’ juntament amb consellers de Vox i Cs suposa un “incompliment” de la Llei de Societats de Capital, que contempla que un terç dels membres puguen convocar-lo de manera extraordinària amb els punts que desitgen.

Els consellers del PP ha remés de nou un altre escrit adjuntant la petició signada pels quatre consellers el passat 1 d’octubre. Segons el PP, amb la negativa a convocar-lo no es vol “donar explicacions als consellers de l’acomiadament de l’anterior gerent que va ser acomiadat abans de les conclusions de la comissió de recerca de robatori dels 4 milions d’euros dels comptes de l’EMT”.

El PP assegura que van ser ells els que van alertar del “pagament irregular de l’acomiadament del gerent”, al qual van abonar “15.000 euros de més al que li corresponia legalment” i “només van rectificar quan demanem explicacions en la mateixa direcció de l’EMT”.

Els punts sol·licitats pels consellers són “donar compte del cessament del Director-Gerent, causes d’aquest, determinació de l’eventual indemnització en el seu cas i quitança corresponent” i “la convocatòria d’un concurs obert i públic per a la selecció i contractació d’un nou Director-Gerent, sota els principis d’igualtat, publicitat, transparència, mèrit i capacitat”, i “evitar que siga Grezzi o -l’alcalde- Ribó qui col·loque a dit a un amic al capdavant de l’EMT després de conéixer el resultat de l’últim triat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − quatre =