caixa popular

S'impulsa una incubadora d'empreses agroalimentàries

S'impulsa una incubadora d'empreses agroalimentàries
08/06/2017 -

Mercavalència, en col·laboració amb Las Naves (Centre d’Innovació de l’Ajuntament de València), la Regidoria d’Agricultura, Horta i Pobles de València i la Càtedra Terra Ciutadana de la Universitat Politècnica, han creat AGRO-LAB, una incubadora agroalimentària, basada en la producció de proximitat i en l’economia solidària, que contribuirà a la creació d’un sistema alimentari local i sostenible a la ciutat de València, respectuós amb el medi ambient i la salut dels consumidors.

El regidor de Comerç i president de Mercavalencia, Carlos Galiana, ha presentat hui aquest projecte que naix, en el marc de la Capitalitat de l’Alimentació Sostenible, amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament d’un teixit empresarial diversificat que dinamitze la producció, l’elaboració, la distribució i el consum de productes ecològics i o de proximitat de l’horta de València.

En la presentació d’aquest projecte també han participat la regidora d’Agricultura Consol Castillo, qui ha destacat que aquesta incubadora “pot ser una eina generadora d’ocupació, de benefici, i d’una nova cultura de l’alimentació, tant pel que respecta a la producció com a la distribució”.

De moment, tal com ha explicat el catedràtic José María García, de la Càtedra Terra Ciutadana de la Universitat Politècnica, la incubadora començarà a treballar amb una prova pilot per a la qual es busquen persones físiques o jurídiques disposades a desenvolupar solucions innovadores que puguen contribuir a la creació d’un sistema alimentaria local i sostenible.

El termini per a participar en aquesta prova comença hui i estarà obert fins al dia 25 de juny. Un mes després es donarà a conéixer les dues propostes triades, que han de ser viables econòmicament i seran objecte d’assessorament i ajuda pública. L’assaig d’incubació es realitzarà entre l’1 de setembre i el 30 de novembre de 2017, amb possibilitat d’ampliar-la tres mesos més.

Segons han explicat els regidors, “amb aquest projecte l’Ajuntament vol crear un espai d’emprenedoria per a la innovació social i mediambiental i per a prestar servicis d’assessorament i formació i facilitar l’accés als recursos existents.

Carlos Galiana ha recordat “que, fins ara, València vivia d’esquena a la seua horta i ara ho fa apreciant-la, amb una regidoria específica que treballa per impulsar-la, i uns mercats municipals que acosten els seus productes a la ciutadania, i que en aquest projecte se sumen totes les sinergies en aquest sentit”.

Per últim, Consol Castillo ha valorat les conseqüències d’iniciatives com aquesta, “perquè les administracions locals tenen una responsabilitat respecte a l’alimentació dels seus ciutadans i ciutadanes i, per això, cal impulsar projectes que fomenten l’alimentació sostenible, justa i saludable”.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos − 1 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris