25n
25N
25N

La secretària autonòmica de Transició Ecològica destaca l'increment de la recollida selectiva de vidre del 14% en els últims 5 anys

La secretària autonòmica de Transició Ecològica destaca l'increment de la recollida selectiva de vidre del 14% en els últims 5 anys
07/07/2020 -

La secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha participat aquest dimarts en la presentació de la campanya Continuem reciclant vidre, que impulsa el reciclatge i la recollida selectiva d’envasos de vidre en els establiments hotelers i de restauració coincidint amb l’època estival, que concentra una major afluència i consum sobretot en les localitats de costa.

“La tendència creixent de les taxes de reciclatge, amb un increment de la recollida selectiva de vidre del 14% en els últims 5 anys, posa de manifest l’extensió de la separació en origen”, ha assenyalat Tuzón.

La recollida selectiva de residus d’envasos de vidre, a través del contenidor verd, va aconseguir 89.622 tones a la Comunitat Valenciana en 2019; un 4,6% més respecte al 2018.

Les xifres indiquen que, de mitjana, cada habitant de la Comunitat va depositar 17,9 kg de vidre, uns 58 envasos per persona. Per províncies, a Alacant es va registrar una mitjana de 22,1 kg de vidre per habitant, seguida de València amb 15,4 kg i Castelló amb 13,7 kg per persona.

La secretària autonòmica ha valorat els resultats positius en matèria de recollida selectiva, tant de vidre com de cartó, plàstic i deixalles orgànic i ha incidit en “la necessitat de consolidar la reducció de residus que elimina qualsevol impacte en l’entorn i que es tradueix a més en un estalvi energètic i d’aigua”.

Ha posat en relleu, a més, el bon acolliment de la campanya promoguda per Ecovidrio. Enguany s’han adherit 5.000 establiments d’unes 40 localitats de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa quasi la meitat dels locals i municipis costaners que s’han sumat a la iniciativa a nivell estatal.

A l’acte, celebrat en el Passeig Marítim de València, també ha assistit el vicealcalde, Sergi Campillo i el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, que ha agraït la col·laboració de la Conselleria i ha destacat el treball conjunt realitzat en 2019 i que ha permés incrementar la recollida selectiva a l’estiu un 6,6% i superar les 15.000 tones d’envasos de vidre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − tres =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa