Increment del 5,5% per a polítiques de personal

iStock.com/RomanBabakin

Increment del 5,5% per a polítiques de personal
07/11/2018 -

La Mesa General de Negociació de l’Ajuntament de València ha aprovat el Capítol I dels Pressupostos Municipals per a l’exercici 2019, que contempla un increment del 5,5% respecte al d’enguany i que va destinat a les polítiques públiques i a personal. Així ho ha anunciat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

Campillo ha subratllat que, des de l’equip de Govern «al llarg d’aquests anys hem fet una forta inversió per tal d’augmentar aquest capítol, després dels molts anys de retallades de l’anterior equip de govern del Partit Popular». «D’aquesta manera, hem recuperat molts drets laborals perduts, i hem augmentat la plantilla fins a arribar a les prop de 5.000 persones de l’actualitat, en comparació amb les 4.700 que ens trobàrem: era una situació límit, ja que moltes borses estaven caducades; i era una situació que hem volgut revertir a través de l’aposta decidida per les polítiques de personal», ha afegit el regidor.

Així, el Capítol I està dotat amb un total de 284,5 milions d’euros, la qual cosa suposa un terç del Pressupost Municipal, concretament un 33,5% del total. Cal destacar que ací estan ja pressupostades les retribucions del personal de Policia Local i Bombers que entraran nous gràcies a les últimes oposicions convocades pel Govern de la Nau, les primeres en deu anys. Les primeres 30 places de policia (que estan a punt de finalitzar el procés opositor), així com les altres 40 places d’aquest cos i les 29 noves places de bombers (que ja tenen data per al primer examen) estan ja dotades en el Pressupost de 2019.

Un poc més de 8 milions d’aquest capítol (8,15 milions d’euros) corresponen als plans d’ocupació temporal gestionats des de la Regidoria de Desenvolupament Econòmic, exactament des del Servei d’Ocupació. També està dotada la nova classificació de grup B dels oficials de Policia Local, que ve determinada per la nova Llei de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, es contempla el salari dels nous llocs de treball de l’Àrea de Serveis Socials, relacionats amb la nova competència de gestió de la Renda Valenciana d’Inclusió. En total, són 56 nous llocs entre treballadors i treballadores socials, auxiliars administratius, auxiliars de serveis socials i, per primera vegada en la història, integradors i integradores socials.

Hi ha també contemplades pressupostàriament 52 noves places de personal administratiu de cara a la promoció interna de personal auxiliar administratiu a administratiu, una llarga demanda d’este col·lectiu a la qual, d’aquesta manera, es dóna resposta.

D’altra banda, Campillo, ha recordat que es continua «implementant la carrera professional, en la implantació de la qual, València ha sigut un municipi pioner; era una iniciativa que venia marcada per l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, però que molt poques administracions han posat en marxa», ha subratllat l’edil.

LA NOVA CONVOCATÒRIA DE 29 PLACES DE BOMBER JA ESTÀ AL BOP

Tal com està publicat en el BOP, el pròxim 30 de novembre començaran les primeres oposicions per a cobrir un total de 29 places de bombers a València després d’una dècada sense incorporacions en el cos. En total, l’Ajuntament ha posat en marxa ja tres promocions, que sumen 57 places, amb l’objectiu de cobrir l’escassetat de plantilla que s’havia generat en els últims anys. La primera prova de les oposicions se celebrarà el 30 de novembre, a les 16 hores, en l’Aulari III de la Universitat de València, a l’avinguda de Menéndez Pelayo.

Aquestes oposicions corresponen a la convocatòria de l’any 2016, la primera que es va fer en la present legislatura, i a la de 2017. No obstant això, ja està aprovada també la corresponent a l’any 2018, amb altres 28 places. «La idea és sumar 57 nous bombers al cos en els pròxims anys, la qual cosa pal·liaria considerablement el dèficit de plantilla que s’ha generat en l’última dècada com a conseqüència de les restriccions de personal aplicades pel PP», ha afirmat Campillo.

La partida pressupostària ha sigut aprovada per la majoria de la representació dels treballadors municipals: quatre dels cinc sindicats han votat a favor de la proposta presentada pel regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + huit =

jornadas gastronomicas el puig
semana santa de torrent 2019