25n
25N
25N

Compromís per a incrementar les inversions en la Fundació Esportiva Municipal

Compromís per a incrementar les inversions en la Fundació Esportiva Municipal
31/01/2019 -

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat hui un nou pla d’inversions extraordinari per a millorar el material i les instal·lacions esportives gestionades directament per la Fundació Esportiva Municipal, quan la situació pressupostària ho permeta. De la mateixa manera, també s’ha acordat el compromís d’implementar mesures que fomenten l’ús de bicicletes i altres vehicles no contaminants, així com la mobilitat de les persones vianants i el consens entre tots els agents implicats.

Durant el ple celebrat hui, s’ha aprovat un nou pla d’inversions extraordinari que atenga la incorporació de nou material esportiu en les instal·lacions que gestiona directament la Fundació Esportiva Municipal, per a quan la situació pressupostària ho permeta. A més, també s’ha acordat l’increment de la dotació del capítol d’inversions en el pressupost de la FDM «per la cada vegada major nombre d’instal·lacions esportives de la ciutat, així com per l’augment sostingut al llarg d’aquests últims anys del nombre d’usuaris i usuàries del servici públic esportiu», segons ha argumentat la regidora d’Esports, Maite Girau.

«Tenim unes instal·lacions capdavanteres, que són referents en acollir esdeveniments de gran envergadura», ha explicat Girau, qui ha assegurat que l’Ajuntament «es troba treballant a millorar constantment les instal·lacions esportives». En aquest sentit, el regidor del grup Ciutadans Manuel Camarasa ha assegurat que les instal·lacions esportives de la ciutat «es troben en un deficient estat de manteniment, a causa de la degradació tant per l’ús com per la ineficient planificació».

De la mateixa manera, el regidor del grup Popular, Cristóbal Grau, ha definit la gestió de la regidora Maite Girau com a «frívola» i ha afegit que «no es pot consentir que 34 instal·lacions esportives no tinguen conveni de relació amb les entitats que les gestionen». Durant la seua rèplica, la regidora ha afirmat que «parlar que una qüestió concreta afecta a la resta de les instal·lacions esportives, és una falta de respecte per a tota la ciutadania». Així mateix, també han participat en el debat diferents representants de l’Associació de Veïns Devesa Font de Sant Lluís i de la Unió Esportiva Benicalap, els qui han sol·licitat diverses millores en les seues respectives instal·lacions.

COMPROMÍS PER MILLORAR EL TRANSPORT PÚBLIC

El Ple de l’Ajuntament també ha aprovat una moció alternativa en la qual es compromet, a partir de les indicacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) acordat en 2013, a continuar aplicant diferents mesures que fomenten l’ús de la bicicleta, Vehicles de Mobilitat Personal i altres vehicles no contaminants, així com la mobilitat de les persones vianants. De la mateixa manera, també s’ha compromés a buscar i reforçar el consens entre els diferents partits polítics, associacions de veïns i altres agents implicats en la mobilitat de la ciutat.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha assegurat que «la ciutadania de València està contenta amb les polítiques de mobilitat» i que «es continuaran complint les promeses que es van realitzar des del començament del mandat». De la mateixa manera, la portaveu del grup municipal, Sandra Gómez, ha qualificat les posicions de Partit Popular i Ciutadans com a «deslleials» i ha explicat que l’objectiu ha de ser «fer una València més amable amb un gran acord de mobilitat».

Respecte a aquest tema, el regidor del grup Popular, Alberto Mendoza, ha afirmat que «la construcció del carril bici en l’avinguda Regne de València obeeix a un model de mobilitat sectari, que està col·lapsant la circulació en aquesta via i en els barris limítrofs, perjudicant greument els veïns, comerciants i hostalers». L’edil ha sol·licitat la paralització del projecte d’execució, així com que revertisca al seu estat inicial, tant l’avinguda Regne de València, com el carrer Alacant i l’avinguda de Burjassot.

Així mateix, el regidor del grup Ciutadans Narcís Estellés ha recalcat que «no es tracta d’un debat sobre l’existència del carril bici, sinó que hi ha quatre carrils en concret que estan generant problemes de trànsit, a més d’altres relacionats amb emergències i la freqüència de l’EMT». El portaveu del grup Ciutadans, Fernando Giner, ha assegurat que «la ciutat ha de ser sostenible, però també còmoda».

MOCIONS REBUTJADES

El Ple ha rebutjat la moció presentada per la regidora no adscrita, María Dolores Jiménez, sobre la creació d’una unitat de psicòlegs especialistes en emergències per a la Policia Local i el Cos de Bombers de València. La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha argumentat que «tot el que apareix en aquesta moció ja s’ha fet durant el mandat», ja que en els Cossos de Policia i Bombers «ja treballen diferents psicòlegs i especialistes en aquestes situacions d’emergències». Els edils del grup Ciutadans i Partit Popular, Manuel Camarasa i Alberto Mendoza, han manifestat el seu suport a «qualsevol mesura que afavorisca les condicions laborals de policies i bombers».

D’altra banda, el Ple ha desestimat les mocions dels portaveus del Partit Popular i Ciutadans, Eusebio Monzó i Fernando Giner, que sol·licitaven a l’Ajuntament que «instara el Govern de la Nació perquè reconeguera, com a president encarregat de la República Bolivariana de Veneçuela, al president de l’Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó». Tots dos regidors han assegurat que «des d’Espanya s’ha de donar suport al procés de transició democràtica, que respecte els drets humans i la llibertat del poble veneçolà».

La portaveu del grup municipal, Sandra Gómez, ha defensat «la necessitat de respectar la legalitat internacional i el treball del Govern central, i de donar suport a l’acord adoptat per la Unió Europea». Sobre aquesta qüestió, el portaveu del grup municipal Compromís, Pere Fuset, ha expressat «la necessitat de debatre sobre qüestions locals en el Ple», així com que siga «el poble veneçolà qui s’encarregue de prendre les decisions sobre el seu present i el seu futur» i «que s’alliberen els periodistes detinguts a Veneçuela». D’altra banda, la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas, ha rebutjat «la ingerència internacional en qüestions internes que ha de resoldre el poble veneçolà amb una mesa de diàleg».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =

caixaontinyent
Informacion coronavirus