caixa popular

Incorporació de cinc nous policies locals en comissió de servicis

Incorporació de cinc nous policies locals en comissió de servicis
29/06/2018 -

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha anunciat que l’Ajuntament de València ha aprovat hui la incorporació de cinc policies locals d’altres municipis que han acceptat vindre en comissió de servicis a València. Aquestes cinc comissions de servici han sigut autoritzades pels seus respectius municipis d’origen.

El regidor Campillo ha explicat que «és un pas molt important per reforçar la plantilla de Policia Local de l’Ajuntament de València. Des del Govern de la Nau ja diguérem que anàvem a utilitzar totes les vies possibles per reforçar la plantilla de policies. Es tracta d’incrementar la pobra plantilla de Policia Local que el govern anterior va deixar a València, que no va convocar en 10 anys ni una sola plaça, mentre els agents anaven jubilant-se. Aquest govern suma així cinc policies plenament operatius a la seua plantilla, un aspecte que, a més, vindrà molt bé per als mesos d’estiu per raons òbvies».

A més, la Regidoria de Govern Interior ja ha posat en marxa processos opositors d’agents de Policia Local en totes les ofertes públiques d’ocupació dels últims tres anys. Així, 30 agents nous entraran a través de l’OPE de 2016, que ja està en marxa, i 40 agents nous ho faran en l’OPE de 2017, que també està en marxa.

Però paral·lelament, el regidor Campillo ha acordat amb tots els sindicats de la Mesa General de Negociació portar agents en comissió de servicis, que hui té ja els primers resultats. «Ho férem primer per reforçar el dispositiu de Falles, on 40 agents d’altres municipis vingueren per reforçar la seguretat de la ciutat en un moment de gran afluència de gent. I ja avançàrem que usaríem aquest mecanisme per a cobrir també les places vacants dotades del pressupost per a comissions de servici més llargues. Ara comença a veure’s el resultat: els cinc primers policies s’incorporen al nostre ajuntament», ha dit Campillo.

El procediment de la comissió de servicis elimina qualsevol tipus de subjectivitat, i les persones que volen participar-hi han de presentar els seus mèrits per tal de ser puntuats. S’han pogut presentar només agents de municipis valencians, tal com recull la nova llei de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana.

Seguint aquesta llei, es puntua la titulació acadèmica, cursos realitzats, el nivell de valencià, premis, distincions i condecoracions. L’anunci de la borsa de comissions de servici es va publicar al DOGV per tal de donar-li la màxima publicitat. A conseqüència d’això s’ha baremat tots els sol·licitants, que a més havien de complir amb el requisit de no passar a segona activitat en un període mínim de dos anys. Tota la informació està publicada a la web municipal, dins l’apartat ‘Accés a la funció pública’.

«Continuem cridant a les persones integrants de la borsa per tal de cobrir totes les vacants dotades al pressupost. I usarem aquest mecanisme per a cobrir també totes les baixes que es puguen produir fins a la incorporació dels nous agents de les oposicions que estan en marxa en el nostre ajuntament», ha detallat Campillo.

«En tot cas, des del Govern de la Nau garantim la correcta prestació del servici de Policia Local. Si bé cal reforçar la plantilla hem de fer també una crida a la calma. València és una ciutat segura i la Policia Local està fent un bon treball per garantir aquesta seguretat junt amb la resta de cossos i forces de seguretat de l’Estat», ha conclòs Campillo.

Per la seua banda, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha donat la benvinguda a aquestes incorporacions amb què, ha destacat, «reforcem una plantilla que havia minvat com a conseqüència de la política de retallades del Partit Popular».

L’edil ha remarcat que el Govern de la Nau «treballa per resoldre aquesta situació i millorar el servici que presta la Policia a la ciutadania». Així, s’ha referit a les oposicions que estan en marxa i que permetran la incorporació de 30 nous agents.

«La nostra prioritat és donar resposta a les noves realitats, des de la proximitat i la prevenció», ha reivindicat i ha recordat que des d’aquesta perspectiva «el reforç de plantilla consolidarà la reestructuració posada en marxa per atendre els problemes de civisme de la ciutat».

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 1 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018