25n
25N
25N

Inclusió garanteix l'atenció a quasi 3.000 persones tutelades de la Generalitat durant el confinament

La directora general de l’IVASS assegura que el servei s’ha adaptat a les dificultats derivades de la situació de crisi sanitària

Inclusió garanteix l'atenció a quasi 3.000 persones tutelades de la Generalitat durant el confinament
26/04/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha organitzat al personal de la Unitat Tècnica de Tuteles de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS) per a garantir l’atenció durant el confinament de les quasi 3.000 persones, majors d’edat, que estan tutelades per la Generalitat en la Comunitat Valenciana.

La directora general de l’IVASS, Noelia Martí, ha assenyalat que, des que es decretara l’estat d’alarma, “es va reorganitzar la unitat de tuteles a fi de complir amb les mesures preventives establides per al personal i continuar prestant el mateix servei a les persones usuàries”.

En aquest sentit, ha apuntat que “el 90% de les i els professionals de tuteles està teletreballant i el 10% restant ho fa de manera presencial conforme a torns establits”, i ha incidit en què el servei “s’ha adaptat a les dificultats derivades de la situació de crisi sanitària”.

La Unitat Tècnica de Tuteles de l’IVASS s’encarrega que les persones amb diversitat funcional o amb trastorn mental greu i persones majors la tutela de les quals és exercida per la Generalitat, disposen dels serveis de suport, protecció, defensa i salvaguarda que precisen tant a nivell personal com patrimonial, garantint els drets, la pluralitat i el respecte a la diferència d’aquestes persones.

Noelia Martí ha explicat que “s’està fent un seguiment telefònic diari de les persones tutelades per a conéixer en tot moment com és el seu estat i prestar-los els suports necessaris en aquesta situació excepcional de crisi sanitària i, d’altra banda, es contínua amb els procediments habituals per a la gestió i tramitació administrativa d’expedients”.

Així mateix, ha incidit en què “la finalitat de les crides periòdiques a totes les persones tutelades de la Generalitat a través de l’IVASS en les tres províncies de la Comunitat és estar pendent de l’afectació a nivell vital de la COVID-19”.

De la mateixa manera, Noelia Martí ha subratllat que “hi ha persones que no estan en centres sinó en els seus domicilis, per la qual cosa la prioritat és garantir la seua alimentació i unes cures bàsiques de salut, així com identificar i donar resposta a aquells casos que requerisquen suports a través de tot el teixit de la xarxa social”.

Coordinació de recursos

La directora general de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària ha ressaltat que “s’ha potenciat el treball de coordinació i col·laboració amb tots els agents que formen part de la xarxa social, amb la finalitat de donar tots els suports possibles a les persones tutelades que, davant aquesta situació tan excepcional en la qual ens trobem, són encara més vulnerables”.

Respecte a la gestió ordinària de les tuteles, a nivell social es continuen cursant ingressos en centres d’atenció residencial d’urgència, gestió de cerca de recursos, programes d’emergència social, tràmits burocràtics per a sol·licitud de prestacions socials, dependència etc.

A nivell jurídic, es continuen acceptant mesures cautelars i sol·licitant actuacions d’internament, a més de qualsevol altra comunicació que, per motiu d’urgència, haja de presentar-se davant els jutjats.

D’altra banda, a nivell econòmic s’estan atenent totes les incidències de les persones que estan en els seus domicilis, a més de continuar realitzant els pagaments habituals de l’àrea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + tretze =