25n
25N
25N

Inclusió Social sol·licita l'adhesió del Centre Ocupacional de la Diputació en la Xarxa de la Generalitat

Inclusió Social sol·licita l'adhesió del Centre Ocupacional de la Diputació en la Xarxa de la Generalitat
04/12/2016 -

La diputada delegada d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, ha visitat aquest divendres les instal·lacions del Centre Ocupacional (Escola) de la Diputació de València i s’ha reunit amb el seu director, Antonio Muñoz, per a reiterar la sol·licitud que siga inclòs en la Xarxa de Serveis del Sistema per a l’Autonomia i la Dependència de la Generalitat, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que se celebra hui.

“És fonamental continuar millorant el Centre Ocupacional i des del principi de la legislatura vam dir que era molt important que entrara en la Xarxa de centres ocupacionals de la Generalitat, perquè allí falten places i aquest centre té places per cobrir”, ha explicat la diputada, qui ha emplaçat a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a coordinar una actuació.

La diputada ha enviat sengles cartes a la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Sandra Casas, i al Director General de Diversitat Funcional, Antonio Raya, remetent a la “voluntat comuna” d’ambdues administracions per millorar els serveis socials per a resoldre la situació del Centre Ocupacional.

“Totes les usuàries i els usuaris han sigut valorats i el 63% del total té assignat el Centre Ocupacional (Escola) de la Diputació en el seu Programa Individual d’Assistència, a pesar que no es troba inclòs en la Xarxa de Serveis del Sistema per a l’Autonomia i la Dependència, i si aquesta situació es manté molt temps, podria perjudicar seriosament a les persones ateses”, ha escrit la diputada.

En aquest sentit, Pérez Garijo emplaça a Casas i Raya a una reunió de caràcter “urgent” per a convenir unes actuacions que tinguen efecte “el més prompte possible” per a conduir a la “tant temps desitjada” integració del centre en la xarxa, que és “necessària alhora que beneficiosa”.

El director del Centre Ocupacional ha dit que espera que es resolga “com més prompte millor” la sol·licitud d’adhesió dirigida conjuntament a la Conselleria per a evitar “tercers perjudicats”: a alguns usuaris se’ls ha donat de baixa en el sistema de dependència per assistir a un centre que no està en la xarxa, segons ha assenyalat.

Muñoz ha recordat que la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència, estableix que formaran part de la xarxa tots els centres autoritzats pertanyents a les comunitats autònomes i les entitats locals.

“La Diputació és una entitat local, aleshores (el centre) hauria d’estar inclòs d’ofici en la dependència; per açò hem sol·licitat l’adhesió”, ha afirmat Muñoz.

A més, ha destacat la necessitat que es convoquen “borses d’ocupació per a les cobertures de les baixes temporals o les jubilacions”, de manera que els usuaris del centre puguen continuar les seues dinàmiques. El Centre Ocupacional de la Diputació de València és un servei diürn dirigit a proporcionar a persones adultes amb discapacitat psíquica en edat laboral i legalment reconegudes com a tals, ocupació terapèutica per al seu ajust personal, tècniques professionals per a la integració laboral i activitats de convivència per a la incorporació social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 3 =