25n
25N
25N

Inclusió Social redobla els esforços contra la pobresa energètica dels municipis valencians

La diputada d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, considera que la mort de l’anciana de Reus era evitable i assenyala que un de cada sis llars valencians també pateix pobresa energètica

Inclusió Social redobla els esforços contra la pobresa energètica dels municipis valencians
20/11/2016 -

La diputada d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, ha lamentat la recent mort en un incendi d’una anciana de Reus a qui havien tallat el subministrament elèctric, un succés que ha considerat evitable i que ha extrapolat al territori valencià, on un de cada sis llars pateix pobresa energètica.

“Enguany hem posat el nostre granit de sorra en la lluita contra l’empobriment energètic i l’any que ve redoblarem els nostres esforços, evitant així una vulneració sistemàtica dels drets humans per part de les elèctriques i el Govern central”, ha recordat la diputada.

L’empobriment energètic, que afecta a un de cada sis llars valencianes segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), pinta una “dramàtica situació” enfront de la qual la Diputació “no pot quedar-se de braços creuats” ni ser còmplice.

En aquest sentit, el passat mes de maig la Junta de la Diputació va aprovar augmentar un 48% les ajudes del programa contra l’empobriment energètic, dirigit als municipis de menys de 20.000 habitants i coordinat amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, fins a aconseguir una suma de 620.000 euros.

“Lamentem la mort de la dona major de Reus, que es podria haver evitat. Desgraciadament no es tracta d’un acte aïllat i per a nosaltres es tracta de crims, per acció o omissió, els responsables dels quals tenen nom i cognoms: governen l’Estat i seuen als Consells d’Administració de grans multinacionals”, ha denunciat la diputada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =