25n
25N
25N

Inclusió Social busca més autonomia per als municipis en l'assistència nutricional

La Delegació d’Inclusió Social cerca suprimir el programa d’ajudes d’assistència nutricional per a augmentar les d’emergència social i donar més autonomia als municipis a l’hora de decidir si l’assistència nutricional es duu a terme per mitjà de menjadors o treballant directament amb les famílies

Inclusió Social busca més autonomia per als municipis en l'assistència nutricional
27/11/2016 -

La diputada d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, va mantenir una reunió informativa a La Pobla de Vallbona amb el regidor d’Agricultura i Medi ambient, Participació ciutadana i Transparència del municipi, Javier Descalzo, i amb el regidor de Tercera Edat i Serveis Socials de Riba-Roja del Túria, Rafa Gómez, per a explicar-los les negociacions que s’estan duent a terme amb la Generalitat amb l’objectiu d’aconseguir un augment pressupostari en el finançament dels Serveis Socials municipals per part de la Diputació.

La Delegació d’Inclusió Social estudia, junt amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, “fer una distribució justa, equitativa i conforme a la Llei de Serveis Socials” del finançament en matèria de Serveis Socials, segons la qual la Diputació assumiria els serveis socials generals dels municipis menors de 10.000 habitants, incloent els Serveis Municipals d’Atenció a la Dependència (SMAD), que abans eren objecte de subvenció específica per part de la Generalitat.

El nou model implicaria, a més, un augment del mòdul de subvenció dels professionals dels Equips Socials i el reforç de les estructures tècniques amb la inclusió de nous professionals en funció d’indicadors com el nombre d’habitants, de municipis o la seua dispersió.

D’altra banda, la Delegació busca “suprimir el programa específic d’ajudes d’assistència nutricional per a augmentar les ajudes d’emergència social, deixant als municipis decidir com invertir-les: directament amb les famílies o creant menjadors”, ha destacat Rosa Pérez Garijo.

“D’aquesta manera, es respecta l’autonomia municipal a l’hora de decidir la forma de la intervenció social ja que cada municipi és un món”, ha assenyalat la diputada, qui ha afegit que s’està estudiant el tema amb la Conselleria per a “actuar de forma conjunta i coordinada”.

 

Iniciatives a La Pobla de Vallbona i Riba-Roja del Túria

Els regidors han expressat les problemàtiques dels seus municipis, com és el cas de La Pobla de Vallbona, que malgrat tenir una població superior als 10.000 habitants, mantenia fins a l’any passat un conveni singular amb la Diputació. Una “situació anòmala”, segons la diputada, que es resoldrà amb l’acord de racionalització entre l’administració autonòmica i la provincial.

Per la seua banda, el regidor de Riba-Roja del Túria, Rafa Gómez, s’ha referit als programes d’intervenció comunitària que s’estan desenvolupant des de la regidoria de Tercera edat i Serveis Socials, i que pel que sembla “estan tenint molt bon acolliment”.

Així mateix, s’ha parlat de les línies de treball d’aquestes regidories, dels pressupostos de l’any que ve i de les accions en matèria de Memòria Històrica que realitza la Diputació, segons ha explicat el regidor de La Pobla de Vallbona, Javier Descalzo.

En aquest sentit, Rosa Pérez Garijo, que també gestiona la delegació de Memòria Històrica, ha recordat als regidors que el termini per a presentar projectes de recuperació de la memòria històrica finalitza el 12 de desembre.

“Hem explicat el programa “La memòria en la biblioteca” que hem engegat i es presentarà en un acte públic el 15 de desembre, així com el programa “La memòria en l’escola”, en el qual treballem i que es presentarà prompte”, ha desgranat la diputada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 5 =