25n
25N
25N

Goteres, filtracions i talls de llum, principals incidències en la sanitat valenciana pel temporal

Goteres, filtracions i talls de llum, principals incidències en la sanitat valenciana pel temporal
21/01/2020 -

Els efectes de la borrasca ‘Gloria’ que afecta la Comunitat Valenciana han provocat goteres, filtracions d’aigua, alguna inundació, la caiguda de revestiments i talls de llum i telèfon en el sistema sanitari públic valencià.

La Conselleria de Sanitat ha informat sobre els danys ocasionats pel temporal en cadascun dels departaments, que han obligat en alguns casos a requerir l’actuació d’una cuba, reubicar a professionals i pacients o retardar atencions domiciliàries fins que milloren els accessos a algunes de les poblacions més afectades.

A la província de València, en el departament de salut de l’Hospital Clínic s’han registrat goteres i entrades d’aigua en alguns centres. En el mateix hospital hi ha hagut filtracions sense major repercussió.

Per part seua, en La Fe s’ha inundat el pàrquing nord i s’ha necessitat una cuba, que ha retirat l’aigua. També s’ha produït la caiguda de làmines entre les portes d’entrada de la zona nord a causa del vent, hi ha hagut fugides d’aigua que no han afectat zones ocupades per pacients i s’ha després una part de l’escaiola del sostre del hall de l’edifici d’Administració, Direcció i Docència, sense danys personals.

En el departament de l’Arnau i Llíria el temporal ha inundat el magatzem i hi ha hagut goteres en bastants punts que no han interferit en el funcionament normal del centre. Eixes goteres s’han repetit en altres centres de salut. En el Racó d’Ademús, l’accés als consultoris de Vallanca i Casas Bajas era impracticable.

A Sagunt s’han registrat goteres a l’hospital i un arbre del jardí de l’entorn ha caigut de matinada sense ocasionar danys. Per part seua, en el departament de Gandia sis persones han sigut evacuades de la residència Solimar de Daimús per tall de subministrament elèctric i han sigut remeses a l’hospital, encara que no estan per a ingressar.

En el departament del Peset les incidències consisteixen en goteres en el Centre de Salut Padre Jofré que han inutilitzat quatre consultes, la inundació d’una en el centre de salut de Russafa, mentre en els consultoris del Perellonet i El Palmar no funcionen la línia telefònica ni els ordinadors. En el mateix hospital hi ha hagut alguna xicoteta gotera, sense afectar el seu normal funcionament.

A l’Hospital General de València hi ha hagut incidències per goteres, mentre en el departament de Requena la situació ha sigut de normalitat.

En el de la Ribera s’ha desallotjat una habitació per filtració d’aigua i el pacient ha sigut reubicat. El consultori auxiliar Oasis (zona bàsica de Cullera) no s’ha obert aquest matí en estar dins d’un parc urbà que l’ajuntament ha tancat, tancament que ha afectat pacients que han sigut avisats per a oferir-los ser atesos en el centre de salut de Cullera o posposar la consulta.

Quant a l’Hospital de Xàtiva, a primera hora d’aquest dilluns l’accés s’ha complicat per les nombroses basses d’aigua i el tall de dos passos inferiors d’entrada i eixida de la ciutat, la qual cosa ha provocat retards en l’arribada de professionals.

A primera hora el servei de diàlisi ha donat avis sobre un pacient que havia d’acudir i estava bloquejat per la neu a Navalón (pedania d’Enguera). Amb l’ajuda de Protecció Civil i una ambulància ha arribat al centre hospitalari.

A més, un home atrapat a causa de l’aigua en el seu cotxe a Vallada ha sigut rescatat i traslladat al centre de salut d’aquesta població, on ha sigut assistit per símptomes d’hipotèrmia. Davant l’estat de les carreteres s’ha optat, per precaució, per retardar les atencions domiciliàries fins que milloren els accessos.

A Ontinyent s’han tancat dos quiròfans per una filtració d’aigua i s’està atenent els pacients de diàlisi que aquest dilluns no van poder ser dialitzats pels talls de carretera per la neu. Segueixen els problemes en alguns centres de salut per filtracions d’aigua i alguns, com els de Llutxent i Benigànim no tenen servei de telèfon, mentre el de Bocairent està sense calefacció, no té subministrament elèctric i funciona amb el grup electrogen des d’ahir.

La gran acumulació d’aigua ha provocat el tall dels accessos a Barxeta, la qual cosa ha provocat la impossibilitat d’obrir el consultori per no poder arribar els seus professionals. També per aquesta mateixa causa el consultori de Llocnou d’en Fenollet ha vist reduïda la seua plantilla, encara que roman obert. El consultori de Xàtiva La Seu està registrant fallades constants de subministrament elèctric que afecta les consultes i la xarxa informàtica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + disset =

bombers
Valencia activa