25n
25N
25N

La Incidència Acumulada de contagis per COVID a Llíria es redueix a quasi a la meitat en les dues últimes setmanes

Aquests valors mostren l’eficàcia de les restriccions aplicades després de les festes nadalenques i el comportament responsable de la ciutadania

La Incidència Acumulada de contagis per COVID a Llíria es redueix a quasi a la meitat en les dues últimes setmanes
03/02/2021 -

Les últimes dades publicades en el portal de la Conselleria de Sanitat Universal evidencien un descens en la corba de contagis per COVID a Llíria. Aquesta evolució positiva mostra l’eficàcia de les restriccions aplicades per la Generalitat Valenciana després de les festes nadalenques, així com el comportament responsable de la ciutadania.

La Incidència Acumulada (IA) a 14 dies en la capital del Camp de Túria s’ha reduït a quasi la meitat en dues setmanes, i ha passat de tindre el 21 de gener una ràtio de 1.303 per cada 100.000 habitants, a situar-se, el passat 1 de febrer, en 765.

Anàlisi aigües residuals

Aquests valors també coincideixen amb el descens de la presència genètica del virus en les seues aigües residuals, que convertia a la localitat en un punt d’alt risc de contagi per COVID.

L’última analítica realitzada per l’Ajuntament de Llíria, el passat 1 de febrer, ha detectat una menor concentració de material genètic del virus SARS-CoV-2 en els col·lectors del municipi. Segons esta mostra l’acumulació d’unitats genòmiques per litre ha descendit a 11 milions, enfront dels 37 milions de l’estudi del 14 de gener.

“Encara que aquests índexs mostren la millora de la situació epidemiològica a Llíria, les dades continuen sent preocupants i és necessari continuar amb el compliment d’aquestes mesures”, ha assenyalat l’alcalde de la ciutat, Manolo Civera.

En aquest sentit, el primer edil ha aprofitat per a agrair “el compromís, sacrificis i esforços que està realitzant tota la ciutadania, i que han servit per a descendir la corba de contagi”. “Sabem que el tancament perimetral del municipi decretat entre el 7 i el 21 de gener va ser molt difícil per a tots, però Llíria presentava els pitjors números de la comarca i era necessari actuar, com s’ha pogut comprovar posteriorment”, ha explicat.

No obstant això, Manolo Civera també ha volgut transmetre un missatge de prudència. “Encara que és evident que les dades són molt més positives, continuem en unes xifres molt elevades i no ens podem relaxar. La major part de la ciutadania està tenint un comportament exemplar, i és necessari que seguim en aquesta línia”, ha indicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 5 =