25n
25N
25N

La incidència acumulada en la Comunitat Valenciana ja no és la més baixa d'Espanya

Encara que la majoria dels municipis es troben en risc baix, ja són set les localitats de més de 30 mil habitants que estan en risc mitjà

La incidència acumulada en la Comunitat Valenciana ja no és la més baixa d'Espanya
09/06/2021 -

Hui es compleix un mes des que decaiguera l’estat d’alarma a tota Espanya. Un fet que ha suposat la flexibilització d’algunes de les restriccions més fonamentals per al control de la pandèmia de la COVID-19 com són el toc de queda o el tancament perimetral. Així, en la Comunitat Valenciana hi ha hagut un augment de la incidència acumulada des de llavors, encara que bastant estable, ja que des del 24 de maig tan sols ha crescut en deu punts.

Segons dades d’ahir, la incidència acumulada en la Comunitat Valenciana se situa en els 39,90 casos per cada 100.000 habitants en els últims catorze dies. Cal recordar que la mitjana a Espanya està baixant en els últims dies, encara que amb unes xifres molt superiors a les de l’autonomia valenciana (113,45).

El nou balanç territorialitzat de la Generalitat recull els últims repunts de la pandèmia que s’estan produint en els últims dies que s’estan començant a notar en els municipis valencians. El 76% d’aquestes localitats es mantenen en situació de nova normalitat, és a dir, amb menys de 25 contagis per cada 100.000 habitants. No obstant això, el nombre de poblacions en risc mitjà per transmissió de Covid-19 (incidències acumulades entre 50 i 150) ha crescut de 41 a 56 en les últimes setmanes.

Quant a les grans ciutats (més de 30.000 habitants), s’observa un augment en la tendència de l’última quinzena. El virus guanya terreny en 17 de 29, entre les quals destaquen Castelló de la Plana, València i Elx. En total, són set les que es troben en risc mitjà i aquests són els seus nivells d’incidència acumulada en els últims catorze dies: Vila-real (97), Castelló de la Plana (72), Torrent (62), Burjassot (62), Santa Pola (60), Sant Vicent del Raspeig (56) i València (54).

Dues setmanes després de la celebració del triomf de l’equip ‘groguet’ a l’Europa League, Vila-real es manté com la ciutat amb major incidència del virus. Així i tot, la corba sembla estabilitzada i no s’han complit els pitjors auguris que presagiaven un augment notable de les infeccions. No obstant això, aquesta localitat no aconsegueix encara doblegar la corba, ja que fa ja més d’un mes que té el semàfor en taronja per coronavirus, amb incidències per damunt de 50.

D’altra banda, una localitat que ha atallat el pas de la COVID-19 és Xilxes. Fa dues setmanes era un dels municipis més afectats per la pandèmia amb una taxa d’incidència acumulada de 258 positius per cada 100.000 habitants. En l’última quinzena, no s’ha notificat cap nou cas entre el veïnat i la taxa s’ha desplomat a zero.

Així, les incidències acumulades més altes en la Comunitat Valenciana es troben ara en xicotetes localitats de l’interior. A partir d’aquesta setmana, el toc de queda, la que fora una de les mesures estrela per al control de la pandèmia, s’ha suprimit en tot el territori valencià. Encara que, també cal destacar que diversos ajuntaments costaners com València han pres mesures perquè no augmente la incidència acumulada en celebracions festives com la Nit de Sant Joan, quan es tancaran les platges a partir de les 20 hores de la vesprada fins a les 07 del matí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − onze =