25n
Orgull
Orgull

La ràpida actuació de la Policia Local i els Bombers eviten la propagació d’un incendi en la Mont-Ravana

La ràpida actuació de la Policia Local i els Bombers eviten la propagació d’un incendi en la Mont-Ravana
07/08/2018 -

La Policia Local de Llíria va participar, en la vesprada d’ahir, en les tasques d’extinció d’un incendi declarat en el terme municipal de Llíria. Pocs minuts després de les 18.30 hores, es va detectar un conat d’incendi en la zona de la Mont-Ravana. Fins allí, es van desplaçar tres efectius de la Policia Local, un medi aeri i una cuba de la Brigada Forestal, membres del BUP de L’Eliana i dues patrulles de la Guàrdia Civil.

L’incendi, que es va originar en una cuneta de la carretera, va classificar-se com a incendi forestal, pocs minuts després de la seua detecció. Però gràcies a la ràpida actuació de la Policia Local i la coordinació amb la resta dels efectius, es va evitar que l’incendi es propagara. Al voltant de les 20 hores, els efectius van aconseguir controlar l’incendi, que es va extingir una hora més tard.

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha volgut ressaltar “la rapidesa i efectivitat de l’actuació policial i dels serveis d’emergència, dos factors que han sigut fonamentals per evitar la propagació de les flames”. Alhora ha volgut agrair el treball i la dedicació de la Policia Local, Protecció Civil, Guàrdia Civil i resta de serveis d’emergència “que han treballat de valent per detectar, controlar i extingir l’incendi amb la major brevetat possible”.

Per altra banda, el primer edil ha volgut remarcar la importància de la implicació ciutadana en la lluita contra els incendies “que ens ajuda a detectar els conats d’incendis ràpidament. Gràcies a la tasca i l’ajuda dels llauradors, la Comunitat de Regants, la Societat de Caçadors i la ciutadania en general; podem combatre amb èxit la xacra dels incendis”.

Pel que fa a l’origen del foc, la principal hipòtesi és que l’incendi es va originar com a conseqüència d’una burilla de tabac mal apagada, encara que la investigació continua oberta. En total, l’incendi ha afectat una hectàrea de pins.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + quatre =