25n
Orgull
Orgull

Els bombers segueixen treballant en l'incendi de Llutxent, que segueix actiu amb dos fronts

Els 2.500 desallotjats no tornaran a les seues cases i evacuen a 120 persones de Pinet que seran traslladades al poliesportiu de Llutxent

Els bombers segueixen treballant en l'incendi de Llutxent, que segueix actiu amb dos fronts
07/08/2018 -

Els bombers continuen treballant en l’incendi forestal de Llutxent (València), que segueix actiu amb dos fronts: la zona nord, amb llocs més escarpats que “dificulten” el treball; i el sud, que “preocupa” per l’evolució del foc cap a les granges. A més, les flames han obligat a evacuar “de forma preventiva” a 120 persones del municipi de Pinet que seran trasllades al poliesportiu de Llutxent.

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha informat aquest dimarts sobre l’última hora de l’incendi de Llutxent després d’una reunió amb els efectius que treballen en l’incendi, amb l’objectiu de coordinar-se i traslladar-se uns a uns altres la informació “en temps real”.

Ángel ha explicat que els mitjans aeris estan lluitant contra el “fort vent” en els dos fronts de l’incendi, ja que com els efectius es troben més amunt, el vent és “molt més fort”. “Estem treballant en unes condicions molt complexes i complicades perquè puguen arribar els mitjans terrestres, perquè estem parlant de situacions abruptes i amb desnivells dins del 30 i 40 per cent”, ha lamentat.

En la zona, han treballat en les labors d’extinció aquest dimarts 600 efectius terrestres i 25 aeris, del Consorci Provincial de Bombers de València, de Bombers Forestals de la Generalitat, de la Unitat Militar d’Emergències (UME), de Divalterra i de l’Agrupació Contra Incendis Forestals (ACIF); a més de bombers de “comunitats germanes”, com Castella-la Manxa, Múrcia i Aragó, a les quals Ángel ha agraït el trasllat de mitjans.

Ha explicat que seguiran treballant amb els mitjans aeris fins a les 21.00 hores, i que esperen un canvi en la temperatura a partir de les 20.00, que supose una evolució a un temps “molt més benigne”, amb un descens en la velocitat del vent. “Ací és quan seguirem treballant amb la finalitat d’acabar de perimetrar l’incendi”, ha destacat.

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha assenyalat que, quan els mitjans aeris abandonen el lloc, realitzaran una distribució d’operatius en funció dels llocs en els quals siga “més important” atendre per l’evolució del vent.

Per la seua banda, el President del Consorci Provincial de Bombers de València, Josep Bort, ha apuntat que un dels punts “prioritaris” de l’incendi és el flanc nord, per la qual cosa els bombers han centrat el seu treball en què el foc no avanç cap a la localitat valenciana de Barx.

Bort, que ha realitzat una inspecció ocular de la zona sud, ha explicat que aquest front “preocupa” per la seua evolució cap a les granges i zones poblades. En aquest sentit, Ángel ha indicat que la “llengua del foc” ha descendit fins a 500 metres, i allí s’han “ancorat” efectius de bombers.

Quant a la zona nord està en llocs més escarpats, la qual cosa “dificulta” el treball. “Estem realitzant un treball aeri durant un parell d’hores amb treball d’ancoratge en determinades zones, per a intentar que no passada als camins que tenim d’accés, i poder treballar bé aquesta nit i continuar demà al matí”, ha apuntat.

UN RAIG, ORIGEN DEL FOC

L’incendi, declarat aquest dilluns, afecta més de 1.500 hectàrees, encara que no totes són de massa forestal, ja que també s’inclouen camps agrícoles sense ús i arbustos. La seua extinció està sent complicada a causa de la dificultat d’accés.

L’equip d’agents mediambientals que treballa en la recerca de les causes de l’incendi ha constatat gràficament que l’origen del foc va ser la caiguda d’un raig sobre un arbre en la matinada del dilluns, segons ha informat la Conselleria de Medi ambient en el seu compte de Twitter.

ELS DESALLOTJATS NO TORNEN A CASA

El foc va obligar a desallotjar a última hora de la nit d’aquest dilluns a unes 2.500 persones de la zona de la Drova i les urbanitzacions de Montesol i Montepino, que continuaran fora de les seues cases aquest dimarts perquè l’incendi continua estant viu.

Així mateix, a les 20 hores d’aquest dimarts s’ha decidit evacuar “de forma preventiva” a 120 persones de la població del municipi de Pinet, proper a la zona afectada per les flames, que seran traslladats fins al poliesportiu de Llutxent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + set =