25n
Orgull
Orgull

L'incendi de Llutxent està acotat i els afectats podrien tornar a les seues cases

E.P. / GVA

L'incendi de Llutxent està acotat i els afectats podrien tornar a les seues cases
09/08/2018 -

El president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que l’incendi de Llutxent es troba acotat i les persones que han sigut desallotjades podrien començar a tornar a les seues cases a partir de hui.

“L’acotament està sòlidament situat”, ha explicat el president valencià en una entrevista en Onda Cero arreplegada per Europa Press, que ha destacat que la previsió meteorològica per a les pròximes hores pot afavorir les labors d’extinció. “La temperatura hui no baixarà molt, però pot haver-hi algun conat de tempesta amb aigua”, ha confiat Puig.

Quant al retorn dels afectats als seus habitatges, el dirigent socialista ha indicat que a les 10.30 hores d’aquest matí aquesta prevista una reunió dels tècnics per a avaluar la situació. “Si ells així ho aconsellen es decidirà la volta a casa”, ha comentat, encara que ha incidit que “l’important és la seguretat de les persones”. Ha recordat, no obstant això, que “almenys deu cases estan absolutament destruïdes per les flames”.

Puig ha ressaltat la dificultat dels treballs d’extinció que es van veure agreujades per les condicions meteorològiques. “S’ha pogut treballar amb gran esforç perquè és una zona absolutament difícil, inaccessible, amb una orografia terrible, amb temperatures molt altes i amb dificultat afegida amb tot el que ha sigut l’extensió”, ha admés el cap de l’Executiu valencià. “S’està veient llum al final del túnel d’aquest incendi que anit va estar en una situació bastant dramàtica”, ha afegit.

El president autonòmic ha ressaltat la labor dels professionals que estan treballant en l’extinció del foc i especialment de la Unitat Militar d’Emergències (UME). “Un incendi com aquest en altres llocs tenen altres conseqüències i ací tenim gent fenomenalment preparada i molt capaç; l’exèrcit aporta ordre i professionalitat i tot eixe grau de racionalitat i sensatesa fonamental en una actuació que si es fa de forma excessivament arriscada pot tenir conseqüències nefastes”, ha indicat.

Quant a la declaració dels municipis afectats com a zona catastròfica, ha explicat que el més prioritari és “estabilitzar i controlar l’incendi” i ha garantit que les persones que “hagen perdut el seu primer habitatge tindran una solució habitacional de caràcter immediat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + catorze =