25n
Orgull
Orgull

EStabilitzat l'incendi forestal a Jalance que mobilitzat a huit mitjans aeris d'extinció

L’incendi està ha començat en les proximitats a la carretera N-330 en el seu pas per la localitat de la Vall de Cofrents

EStabilitzat l'incendi forestal a Jalance que mobilitzat a huit mitjans aeris d'extinció
02/07/2021 -

Un incendi en la localitat de Jalance ha obligat a mobilitzar a una sèrie d’unitats d’extinció d’incendis. En total, han acudit al lloc en el qual s’han originat les flames 8 mitjans aeris de la Generalitat, 2 unitats forestals de bombers, 3 brigades de la Diputació de València, així com agents mediambientals i bombers voluntaris de Cofrentes i Ayora. Segons han informat des del Consorci Provincial de Bombers de València, el foc s’ha estabilitzat a les 16.29 i s’han cremat unes 40 hectàrees aproximadament.

A les 14.05 hores la GVA 112 CV comunicava a través de la xarxa social Twitter d’un incendi de vegetació a Jalance, pròxim a la carretera N-330. Així, s’ha establit la situació 1 del Pla Especial d’Incendis Forestals. Minuts després, s’ha reclassificat l’incendi de vegetació com a incendi forestal.

Aquesta situació 1 d’Emergència fa referència a un o diversos incendis forestals que, en la seua evolució previsible, puguen afectar greument béns forestals i, en el seu cas, afectar lleument la població i béns de naturalesa no forestal i puguen ser controlats pels mitjans i recursos del PEIF, o per a l’extinció del qual puga ser necessari que, a sol·licitud del Director del PEIF i prèvia valoració per part de l’administració estatal corresponent, siguen incorporats mitjans extraordinaris.

Segons l’última actualització a les 15.25 hores, estan treballant en la zona 3 helicòpters (un d’ells de coordinació), 4 avions, 3 unitats de bombers forestals, 3 autobombes i 7 brigades de la Diputació de València ((Jarafuel, Jalance, Teresa de Cofrentes, Moixent, Utiel, Sinarcas i Ayora). A més, s’ha interromput el servei elèctric d’Iberdrola en aqueix àrea per a facilitar les tasques d’extinció.

A les 16.00 hores s’han retirat els mitjans aeris de la Generalitat que treballaven en la zona, si bé encara romanen els helicòpters V2 i V3. Des de les 16.51, la circulació s’ha tornat a obrir en la N-330 8Km 131.49 en tots dos sentits, segons informa la Guàrdia Civil de Trànsit.

GVA 112

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + setze =