25n
25N
25N

Un incendi a Buñol obliga a desallotjar diversos xalets a la partida de la Cabrera

Consorci bombers

Un incendi a Buñol obliga a desallotjar diversos xalets a la partida de la Cabrera
24/09/2020 -

Un incendi forestal declarat poc abans de les 17.00 hores en el terme municipal de Buñol ha obligat a desallotjar de manera preventiva diversos xalets en la partida de la Cabrera, segons ha informat el 112 GVA en el seu compte de Twitter.

La Generalitat ha establit la situació 1 del Pla Especial enfront del risc d’Incendis Forestals (PEIF), que fa referència a l’emergència provocada per un o diversos incendis forestals que, en la seua evolució previsible, poden afectar greument béns forestals i, en el seu cas, afectar lleument la població o béns de naturalesa no forestal.

L’incendi s’ha declarat en uns bancals abandonats amb risc per a la muntanya al costat del quilòmetre 312 de l’A3, prop del parc eòlic, encara que es va reclassificar finalment a forestal.

Inicialment, fins al lloc s’han mobilitzat tres mitjans de la Generalitat Valenciana, dues unitats de bombers forestals d’Emergències, dues autobombes, un agent mediambiental i dues dotacions del Consorci de Bombers.

Avançada la vesprada es van mobilitzar també mitjans aeris de la Generalitat de Castelló i Alacant per a rellevar als de València i cap a les 18.30 hores ja intervenien en les tasques d’extinció dos avions del Ministeri de Transició Ecològica;, onze aeris de la Generalitat –cinc helicòpters i sis avions–; quatre unitats de bombers forestals d’Emergències i quatre autobombes; set dotacions del Consorci; sis brigades de Divalterra i dos coordinadors, dos agents mediambientals i una Unitat de Prevenció.

Segons informa la delegació territorial d’ Aemet, les gràfiques de vent en la zona de Buñol (Venda Mina), aeroport de València o Utiel mostren com s’ha anat accelerant el ponent des de migdia fins a aconseguir els 67 km/h en l’aeroport; 62 a Xelva i 58 a Bunyol i Xàtiva. El vent amainarà lleugerament en la seua intensitat en les pròximes hores en la zona, però encara es mantindrà fort de ponent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 9 =