25n
25N
25N

Campanar responsabilitza a Bioparc de l'incendi en les Alqueries del Pouet

Els veïns denuncien la degradació d’aquestes alqueries quan Rain Forest tracta de promoure la construcció d’un parc aquàtic

Campanar responsabilitza a Bioparc de l'incendi en les Alqueries del Pouet
21/06/2018 -

El conjunt d’Alqueries del Pouet, que forma part de la tradició i la història de Campanar, van patir, despús-ahir, un incendi que podria haver suposat la desaparició d’un patrimoni arquitectònic que és senya d’identitat d’aquest barri valencià. Davant aquesta situació tan inesperada, l’Associació de Veïns de Campanar, a través d’un comunicat, ha responsabilitzat, directament, a l’empresa Rain Forest, que gestiona Bioparc, per la falta de manteniment, protecció i rehabilitació d’un conjunt d’edificis dels quals són responsables.

València Extra ha parlat amb el President de l’Associació Veïnal, Pep Benlloch, que ha qualificat de ‘sospitós’ un incendi que es va produir ‘a les 19.00 hores, mentre els operaris estaven treballant en aquesta zona perquè estan realitzant excavacions en l’Alqueria del Rei, la més antiga de Campanar’. I és que, des de l’Associació, han qualificat d”intolerable l’incendi’, alhora que han denunciat ‘la degradació gradual d’aquest conjunt patrimonial, que es produeix en el moment en el qual l’empresa Rain Forest tracta de promoure sobre aquesta àrea un parc aquàtic’.

En aquest sentit, Pep ha explicat que ‘el que és evident és que les cures que s’haurien d’estar duent a terme sobre aquest espai, i que depenen de Rain Forest, no s’estan realitzant. El que em sembla injust és que fa més de deu anys es desallotjaren aquests edificis per a poder construir el Bioparc, i des d’eixe moment hagen estat ací morts de riure’.

Així mateix, és important destacar que el conjunt d’Alquerías del Pouet no es pot derrocar en tractar-se d’un Bé de Rellevància Local. Per això, no entenen com és possible que la degradació d’aquest conjunt patrimonial haja arribat fins al punt de desembocar en un incendi. És en aquest punt, quan exigeixen a l’Ajuntament de València que ‘no romanga impassible’ davant aquesta situació, i li exigeixen ‘actuacions contundents’.

‘L’any passat, Rain Forest va anunciar la construcció d’un parc aquàtic en aquesta zona, a la qual nosaltres ens vam oposar, i més encara amb els problemes de l’aigua que existeixen. No obstant això, un any després, segueix sense haver-hi res i, el pitjor de tot, sense ocupar-se del manteniment de les alqueries’. Davant aquest lamentable incident, l’Associació de Veïns de Campanar ha tornat a reivindicar la necessitat de la ‘rehabilitació urgent del conjunt de les alqueries per a ser destinades a un ús públic, social i cultural, en sintonia amb els desitjos dels seus antics propietaris’.

El parc aquàtic de Rain Forest, un projecte que no desenganxa

Rain Forest, l’empresa que gestiona Bioparc València, presentava, l’any passat, un projecte per a la creació d’un parc aquàtic en els terrenys adjunts a aquest zoològic. 25.000 metres quadrats inspirats a Àfrica, ponts tibetans, tirolines i passarel·les són alguns dels elements amb els quals anava a comptar aquest nou projecte.

No obstant això, i com en aquests terrenys es troben situats el Camí del Pouet, l’Alqueria del Rei i la Casa Figuerols, la proposta de Rain Forest també contemplava la seua rehabilitació per a destinar-les, almenys una d’elles, a la creació d’un centre d’interpretació de la naturalesa. Un any després, tot segueix igual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =

Informacion coronavirus