25n
25N
25N

Confiscats en el Port de València 426 quilos de cocaïna en un contenidor

Confiscats en el Port de València 426 quilos de cocaïna en un contenidor
22/11/2019 -

Funcionaris de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària a València i agents del Cos Nacional de Policia, en una operació conjunta, han confiscat en el Port de València 426 quilos de cocaïna oculta en un contenidor procedent de Costa Rica que transportava fibra de coco. Han sigut detingudes sis persones, incloent-hi a l’administrador de l’empresa importadora.

La investigació va donar principi el mes d’agost quan, a través dels mecanismes de cooperació internacional, els agents van rebre informació sobre una empresa valenciana que, presumptament, es dedicava al tràfic d’estupefaents a través de contenidors procedents de països sud-americans.

En principi, les sospites van recaure en un contenidor que transportava una càrrega d’alumini des de Colòmbia i amb destinació al Port de València, figurant com a importador l’esmentada empresa valenciana.

Al començament d’octubre va tindre lloc la revisió física del contenidor amb resultat negatiu. No obstant això, els investigadors van considerar que l’empresa destinatària tenia un perfil d’alt risc en matèria de tràfic de drogues, de manera que la van sotmetre a investigació amb vista a futures importacions.

Uns dies després, es va rebre una nova informació procedent de la policia de Costa Rica que indicava l’arribada de dos contenidors que transportaven una càrrega de fibra de coco amb destinació a la mateixa empresa importadora valenciana. A la fi d’octubre es va realitzar la inspecció dels contenidors, amb idèntic resultat negatiu.

CONTROLS DUANERS

Posteriorment, i a conseqüència dels controls duaners establits, es va detectar l’existència de dos nous contenidors amb destinació a la mateixa empresa, també amb fibra de coco, que al començament de novembre van arribar al Port de València.

A la seua descàrrega, els contenidors van ser igualment revisats, trobant-se en un d’ells 13 maletes amagades a la meitat de la càrrega legal, en l’interior de la qual es trobaven repartides 426 pastilles de cocaïna.

Les pastilles, d’un quilo cadascuna, comptaven amb l’habitual embolcall de plàstic, amb diferents logotips o marques. Després de diverses gestions, els investigadors van localitzar una nau de descàrrega a Alcàsser (València), on s’emmagatzemava gran quantitat de fibra de coco.

Allí es van realitzar les detencions de l’administrador de l’empresa importadora, la seua esposa i quatre persones que participaven en la descàrrega del contenidor. Posteriorment es van realitzar altres registres relacionats amb els detinguts, quedant a disposició judicial, igual que la droga intervinguda.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 1 =

art en blanc