25n
25N
25N

Inauguració de l'exposició 'Joan Fuster i Sueca'

Inauguració de l'exposició 'Joan Fuster i Sueca'
17/09/2020 -

El divendres 25 de setembre, a les 19 hores, tindrà lloc en el claustre de l’Espai Joan Fuster la inauguració de la mostra «Joan Fuster i Sueca», que estarà exposada en el mateix recinte fins al 31 de gener de 2021. L’acte inaugural comptarà amb la presència de Joan Carles Vázquez, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, i d’Enric Alforja, comissari i tècnic del Centre de Documentació de l’Espai Joan Fuster, que realitzarà una visita guiada per al públic assistent, amb un aforament limitat.

L’exposició vol posar en relleu la relació de tota una vida de l’escriptor amb el seu poble natal mitjançant una àmplia selecció de documents –textos manuscrits i mecanoscrits, fotografies, publicacions, objectes diversos…– pertanyents al seu fons personal, que va llegar al poble de Sueca i que es conserva actualment a l’Espai Joan Fuster. La iniciativa d’organitzar una mostra d’aquestes característiques va sorgir de Francesc Pérez i Moragón, actual assessor i director d’honor de l’entitat, i ha estat dissenyada per l’equip del Museu Joan Fuster, en col·laboració amb el cronista de la ciutat, Joan Antoni Carrasquer.

L’itinerari expositiu, que recorre cronològicament diferents àmbits i èpoques, deixa constància de la presència de Sueca en la trajectòria personal, literària i cívica de l’escriptor, el poble que no sols fou el seu lloc permanent de residència, sinó també la matèria de molts dels seus escrits. Amb la intenció de remarcar aquest vincle tan estret i continuat en el temps de Fuster amb la seua ciutat, també s’hi han inclòs documents de la col·lecció local de la Biblioteca Pública Municipal i de l’escriptor Josep Palàcios, amic i hereu testamentari de l’assagista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =