25n
25N
25N

Inaugurat el monument en homenatge a Valentín González al mercat d'Abastos

Inaugurat el monument en homenatge a Valentín González al mercat d'Abastos
25/06/2019 -

Aquesta vesprada s’ha celebrat al Mercat d’Abastos, l’acte-homenatge i inauguració del monument en memòria de Valentín González, amb motiu del 40 aniversari de la seua mort, al qual han acudit diferents representants sindicals i de l’Ajuntament de València.

L’escultura, instal·lada per l’Ajuntament de València, ha sigut donada per part de la Plataforma per la Memòria del País Valencià, compta amb un valor de 10.000 euros i és obra de Pascual Boqueda. Així mateix, a l’homenatge han acudit representants de la Central Sindical del Treball (CNT), en un acte «en record a ell i a tots els treballadors del Mercat d’Abastos de València, per la seua lluita per una millora de les condicions de treball». «Per a commemorar i no permetre que Valentín González caiga en l’oblit, s’inaugura un monòlit en honor a la seua memòria».

Fa dos anys, es va aprovar que el passatge de l’antic Mercat d’Abastos que comunica el carrer Alberic amb la plaça interior de l’edifici, passara a portar el nom de Valentín González, on també es va habilitar una placa en el seu record. Valentín González, treballador i sindicalista de la CNT, va morir en 1979, víctima d’una càrrega policial durant la vaga de les Colles de càrrega i descàrrega del mercat, per un tret d’una bala de goma. L’Ajuntament explicita el seu suport a la recuperació de la memòria històrica de la ciutat de València, amb actuacions com aquesta, reclamades per entitats ciutadanes i en consonància amb el que marca la Llei de Memòria Històrica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + setze =