25n
25N
25N

Inaugurat a la conselleria d'Educació el mural en commemoració dels Drets Humans

Inaugurat a la conselleria d'Educació el mural en commemoració dels Drets Humans
21/12/2018 -

Aquesta setmana s’ha inaugurat a la seu de la conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport el conjunt de murals elaborats per joves de 10 localitats per a commemorar el 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Aquests murals de ceràmica formen una exposició permanent i han estat elaborats per alumnat de centres de localitats que tenen museus relacionats amb aquesta tècnica, entre ells, xics i xiques dels IES La Sènia i Andreu Alfaro, de Paiporta. El regidor de Cultura, Alberto Torralba, va acompanyar als i les alumnes a la inauguració del mural. També ha col·laborat en el projecte la Regidoria d’Educació.

D’acord amb la inspiració del projecte, cadascun dels museus havia de contactar amb comunitats educatives potencialment interessades en aquesta commemoració, i en la realització d’una part d’un metre quadrat del mural conjunt, i que havia de reflectir els articles de la Carta dels Drets Humans assignats a cada museu. En el cas de Paiporta, els articles adjudicats eren el 25, 26 i 27, relacionats amb el dret a un nivell de vida adequat, a l’educació, i a prendre part lliurement en la vida cultural de les comunitats.

Els objectius d’aquesta activitat són impulsar la reflexió en l’alumnat sobre els valors que destaca la Carta dels Drets Humans per tal de desenvolupar el pensament crític, donar suport al professorat per a la planificació i avaluació de la competència social i cívica a partir dels valors que promou dita Carta, preparar els i les joves per a l’exercici de la ciutadania democràtica, la solidaritat i la tolerància entre les persones i els pobles, propiciar que l’alumnat siga protagonista del seu propi aprenentatge, fer bon ús de les tecnologies plàstiques i adquirir coneixements a través de metodologies actives i creatives.

Aquesta exposició està ubicada a l’exterior de la porta principal dels espais de la Conselleria a València. Cadascun dels murals plasma tres articles de la Declaració, amb estils i tècniques diferents. Els centres que hi han participat, a més dels dos de Paiporta, són: l’IES Serra d’Espadà d’Onda, el Centre Ocupacional El Molí d’Onda, el Col·legi Puértolas Pardo de l’Alcora, l’IES Ausiàs March de Manises, l’IES Gilabert de Centelles de Nules, el Programa formatiu de qualificació bàsica de l’Ajuntament de Paterna, l’Escola d’Adults de Benetússer, la secció d’Educació Secundària de l’IES Sant Vicent del Raspeig d’Agost, el CEIP Lluís de Santàngel del Saler i l’aulari de Potries del CRA Mondúver-Safor.

Han col·laborat i coordinat l’elaboració dels murals ceràmics el Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda, el Museu de Ceràmica de l’Alcora, el Museu de Ceràmica de Manises, el Museu de Belles Arts de Castelló, el Museu de Ceràmica de Paterna, el Museu de Ceràmica de Benetússer, el Museu de Cantereria d’Agost, el Museu Nacional de Ceràmica i de les Arts Sumptuàries González Martí de València, el Museu de la Rajoleria de Paiporta i el Museu Etnològic Àngel Domínguez de Potries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + un =

CCCC
torrent