25n
25N
25N

El Parc Central de València obri les seues portes el dilluns

A les 9.00 hores, la primera fase del Parc Central de València s’inaugurarà per al públic

Twitter Ribó

El Parc Central de València obri les seues portes el dilluns
14/12/2018 -

Després de setmanes anunciant la imminent obertura de la primera fase del Parc Central, ja hi ha data per a la seua inauguració al públic. Dilluns que ve, 17 de desembre, a les 09.00 hores, el Parc Central de València obrirà les seues portes perquè veïns i veïnes puguen gaudir d’aquest gran pulmó verd per a la ciutat.

Així ho ha anunciat l’Alcalde de València, Joan Ribó, als mitjans de comunicació. “És un parc que portem reivindicant molts anys, un parc molt important per a la ciutat, i un parc molt bé fet de més d’onze hectàrees. Ens ha costat d’acabar, però finalment connectarà dos barris molt importants de València, com Russafa i Malilla. Per descomptat, és solament un primer pas del qual ha de seguir sent aquest parc, que és el soterrament de les vies”.

Aquesta primera fase del Parc Central comptarà amb un total de 110.826 metres quadrats, el 40% de la totalitat del parc, i albergarà espais verds destacats com una zona de socialització per a gossos; l’Horta Jardí, que s’organitzarà per terrasses, en les quals es conrearan arbres fruiters, verdures i hortalisses; els Jardins Florals, delimitats per xicotets camins, places, canals d’aigua i molta vegetació, on a més se situarà un mirador amb vista a l’interior i l’antiga alqueria rehabilitada, que es destinarà a oficines del parc; la Pèrgola, que constitueix la principal línia de moviment per als vianants del parc i que connecta entre si els espais principals del parc; el Jardí Romàntic; o el Jardí dels Xiquets, un espai de joc que comptarà amb rocòdrom, balancins, gronxadors i taules de ping-pong.

A la inauguració també assistirà, juntament amb l’Alcalde de València, el Ministre de Foment, José Luis Ábalos. En aquest sentit, Ribó ha destacat que, encara que serà un dia de celebració perquè “la ciutadania ja podrà gaudir d’un parc d’alta qualitat”, cal no oblidar que “som l’única ciutat important d’Espanya que no tenim un soterrament de vies. És imprescindible avançar cap a aquest punt, com també és imprescindible avançar en una estació adequada que tinga caràcter intermodal”.

Posteriorment a aquesta zona de la primera fase, es procedirà a la inauguració de les naus 2 i 3, que es destinaran tant a la nova seu de Russafa de la Universitat Popular, com a un espai dedicat a activitats culturals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − dos =