25n
25N
25N

El pàrquing de la Plaça de Bruges entra en funcionament demà

El pàrquing de la Plaça de Bruges entra en funcionament demà
12/12/2018 -

L’aparcament Centre Històric Mercat Central, a la plaça Ciutat de Bruges, entrarà en servici demà, dijous 13 de desembre. La seua obertura coincideix amb l’increment de demanda d’estacionament al centre amb motiu de les compres de Nadal. Aquest servici disposa de 431 places, 46 de les quals s’han reservat per a residents. La resta s’ocuparà amb vehicles que rotaran amb la tarifa horària oficial o mitjançant abonaments. «Com a empremta de la mobilitat sostenible impulsada pel Govern de la Nau destaquen els 41 punts de recàrrega elèctrica i una zona de vora 400 metres quadrats, habilitada en la primera de les cinc plantes, per a facilitar la càrrega i descàrrega del Mercat Central i dels comerços de la zona, i fomentar les compres de productes de proximitat».

Així ho ha explicat l’alcalde de València, Joan Ribó, en visitar hui aquest aparcament «que serà fonamental per a canviar els modes de mobilitat de la ciutadania, que cada vegada s’assemblen més al que volem per aconseguir una València sense fums i sense emissions contaminants». A més de l’habilitació dels esmentats punts per a la càrrega dels vehicles elèctrics, l’alcalde ha ressaltat «l’obertura d’un espai logístic que donarà servici a comerciants i clients, i d’aquesta manera afavorirà el consum de productes de proximitat i l’alimentació saludable».

L’alcalde Joan Ribó, que ha arribat a l’aparcament en un vehicle elèctric i acompanyat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha assegurat que, «amb l’obertura d’aquesta nova dotació pública, l’equip de govern municipal compleix un dels seus compromisos». El primer edil ha recordat la polèmica generada, des de l’any 2012, al voltant d’aquest equipament «perquè els anteriors gestors no van ser capaços d’arribar a cap acord per a posar-lo en marxa». Per això, ha afegit, «podem dir que demà serà un dia important perquè nosaltres ho hem aconseguit i, a més, en el temps marcat perquè l’Empresa Municipal de Transport (EMT), gestora d’aquest aparcament, ha funcionat com un rellotge suís a l’hora de condicionar aquesta infraestructura estratègica per a millorar la mobilitat en el centre històric».

L’aparcament compta amb cinc plantes soterrades, la primera de les quals es destina a la logística pròpia dels comerciants. Hi haurà en total 345 places per a cotxes, de les quals 46 (situades en la cinquena planta) es reserven per a residents. Així, en les plantes segona, tercera i quarta hi haurà la resta de places destinades a aparcament rotatori de cotxes, motos (29, 5 de les quals per a residents), bicis (46) i per a vehicles adaptats a la mobilitat reduïda (11 més).

Per la seua banda, el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’EMT ha destacat que la primera planta de l’aparcament, destinada a la logística, també albergarà «un centre de repartiment d’última milla» amb bicicletes que s’encarregaran del transport del producte de proximitat.

Giuseppe Grezzi ha agraït el treball de tots els servicis públics i empreses que han permés l’obertura d’aquest aparcament, «que serà un símbol de la ciutat i de la gestió del Govern de la Nau». També ha parlat de les tarifes d’aquest servici que seran reduïdes fins al 6 de gener. En concloure la campanya per a potenciar el comerç de proximitat, amb motiu de les festes nadalenques, l’aparcament, que es presenta com un nou servici pels usuaris del Mercat Central, disposarà de tarifes horàries oficials i diferents abonaments. «Ara treballem amb les entitats i comerços del barri per fer promocions i per establir una targeta per als repartidors, que podran utilitzar la planta logística durant mitja hora de forma gratuïta», ha conclòs.

Pel que fa a la mobilitat de la plaça de Ciutat Bruges, el regidor ha aclarit que, de moment, i fins que es desenvolupe el projecte acordat, «s’ha reordenat perquè siga el més amable possible». D’aquesta manera s’ha fet ressò d’algunes mesures com la conversió en zona de vianants del carrer Peu de la Creu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 3 =

torrent