25n
25N
25N

El Parc Central de València continua omplint-se de vida

La Nau 2 del Parc Central de València obri les seues portes i començarà la seua activitat el dilluns

El Parc Central de València continua omplint-se de vida
14/02/2020 -

Després de la inauguració dels jardins del Parc Central de València, que tan bon acolliment han tingut per part de la ciutadania, arribava el moment de dotar d’altres serveis necessaris a aquest gran pulmó verd de la ciutat, a través de la rehabilitació de les diferents naus que es troben al parc. Doncs bé, demà, 15 de febrer, s’inaugurarà una de les quatre naus del Parc Central.

La Nau 2, dissenyada a principis del segle XX per l’arquitecte valencià Demetrio Ribes, obrirà les seues portes per a albergar el nou centre de Russafa de la Universitat Popular. Encara que la festa d’obertura serà aquest dissabte, d’11.00 a 13.00 hores, l’activitat no començarà fins al dilluns. Aquest espai de 739 metres quadrats actuarà d’epicentre de les diferents iniciatives socials i culturals de la Universitat Popular.

En principi, la UP de Russafa desenvoluparà activitats de dansa i expressió corporal; dansa pilates; tabal i dolçaina; i dramatització. Però a més, com aquest espai també serà cedit, puntualment, a entitats, associacions i iniciatives sense ànim de lucre, albergarà una exposició d’obres artístiques realitzades en el Centre de la UP de Sant Marcel·lí en el marc d’un projecte multidisciplinari.

Nave 2 del Parque Central

No obstant això, en un futur, a la Nau 2 s’incorporarà un espai per a usos esportius, previst en la Nau 1 o un Centre d’Integració Sociolaboral de Joves en la Nau 4. A més, la Nau 3 es convertirà en un espai cultural on els assistents podran gaudir de diferents tipus de disciplines artístiques, que diversificaran l’oferta cultural de la ciutat. D’aquesta manera, aquest espai no només estarà disponible per a totes les entitats culturals de la ciutat que el vulguen utilitzar com a escenari, sinó que es dissenyarà com un espai versàtil – amb tarimes i envans mòbils i una graderia opcional –, que el convertiran en un espai perfecte per a acollir exposicions, teatre, concerts o ponències.

Així i tot, el Parc Central també està a l’espera que s’inicie un dels projectes més esperats: el soterrament de les vies del tren. D’acord amb el que es preveu, serà en 2021 quan arranquen les obres de construcció del Canal d’Accés, que permetrà el soterrament de les vies des del Bulevard Sud fins al pont de Giorgeta, així com la realització de l’avinguda de García Lorca. Sens dubte, es tracta del principal objectiu urbanístic del Parc Central. Una obra de gran envergadura que es preveu que finalitze en 2024.

Així mateix, en el cronograma establit, a més del Canal d’Accés que es durà a terme en primer lloc, s’estableix la construcció, en un segon termini, de la nova estació ferroviària i del túnel passant. Per a això, s’ha arribat a un acord entre el Govern Central, que aportarà el 50%, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València, que aportaran el 25% respectivament, i el Ministeri de Foment, Adif i Adif Alta Velocitat, que s’encarregaran de la construcció tant del túnel passant, com de l’estació central.

Sens dubte, es tracta d’un acord important que posarà fi a la divisió de la ciutat de València, però permetent l’entrada i eixida dels trens d’alta velocitat i rodalia, i convertint, així, al Parc Central és un espai de referència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19