25n
25N
25N

L'Exposició del Ninot 2020 comença el compte enrere per a la seua inauguració

Coneix tota la informació sobre l’Exposició del Ninot de València: dates i horari

L'Exposició del Ninot 2020 comença el compte enrere per a la seua inauguració
14/01/2020 -

Compte enrere per a l’Exposició del Ninot 2020. La Sala Arqueries del Museu Príncipe Felipe de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València tornarà a ser l’escenari triat per a acollir una de les exposicions més esperades, que va arribar a superar les 100.000 visites en 2019. L’Exposició del Ninot de València obrirà les seues portes per a mostrar, una vegada més, la gran faena que realitzen els artistes fallers, al llarg de tot l’any, perquè els monuments fallers continuen sorprenent valencians i visitants.

La inauguració de l’Exposició del Ninot 2020 tindrà lloc el pròxim divendres, 31 de gener, a les 19.00 hores. A aquesta obertura de portes no faltarà l’alcalde de València, Joan Ribó, el president de Junta Central Fallera i regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i, per descomptat, les Falleres Majors de València 2020, Consuelo Llobell i Carla García. En finalitzar l’acte d’inauguració, els assistents gaudiran d’un espectacle pirotècnic de llum i color.

Exposición del Ninot 2019I perquè tot estiga preparat per a gaudir d’una nova Exposició del Ninot, les diferents comissions falleres podran anar depositant els seus respectius ninots durant els dies 28 i 29 de gener, en horari de 10.00 a 14.00, i de 16.00 a 21.00 hores, perquè siga la ciutadania qui elegisca, amb els seus vots, quin de tots se salva de les flames del foc en el dia de Sant Josep.

A partir del 31 de gener, l’Exposició del Ninot de València 2020 podrà visitar-se fins al pròxim 15 de març, moment en el qual es coneixerà al Ninot Indultat de les Falles d’enguany. Un dia abans, el 14 de març, valencians i valencianes coneixerà al Ninot Indultat Infantil de les Falles 2020.

Horari de l’Exposició del Ninot 2020

Com en les anteriors edicions, l’horari de visita serà de dilluns a dijous de 10.00 a 20.00 hores, mentre que de divendres a diumenge s’allargarà una hora (fins a les 21.00 hores). Això sí, a pesar que la inauguració és el divendres 31, l’exposició no obrirà les seues portes al públic general fins al diumenge, 2 de febrer.

Exposición del Ninot

Història de l’Exposició del Ninot

El ninot és, sens dubte, un dels elements més significatius de les Falles de València, un element cultural que representa l’opinió del poble valencià i que es caracteritza per la sàtira i la crítica política i social.

Va ser en 1934 quan es va realitzar la primera Exposició del Ninot en els soterranis del Mercat Central, que consistia a exposar el ninot que més agradava a cada comissió, sent el Ninot Indultat elegit per votació popular. No obstant això, el primer Ninot Indultat Infantil no es va conéixer fins a 1963, any en què va ser convocat per la delegació de Falles Infantils de Junta Central Fallera.

Des de llavors, els Ninots Indultats han passat a formar part del Museu Faller, únic en el món, on es poden tornar a veure tots els ninots que han sigut indultats al llarg dels anys. Sens dubte, una visita única que et permet conéixer com ha sigut l’evolució dels materials utilitzats i l’estètica dels treballs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =

escalante
Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus