25n
Orgull
Orgull

El nou CEIP 103, "un símbol de què ha suposat el canvi de govern"

La inauguració del nou CEIP 103 s’ha viscut amb l’emoció de deixar arrere una dècada en barracons

El nou CEIP 103, "un símbol de què ha suposat el canvi de govern"
09/09/2019 -

Emoció és la paraula que resumeix el que s’ha viscut en la inauguració del nou col·legi CEIP 103. Després de deu anys en barracons, la comunitat educativa està de celebració. Per fi, alumnat i equip docent compten amb unes instal·lacions dignes que els permetran continuar desenvolupant un projecte educatiu que, sens dubte, és tot un referent.

A la inauguració han assistit tant el president de la Generalitat, Ximo Puig; la vicepresidenta Mónica Oltra; el vicepresident segon Rubén Martínez Dalmau; el conseller d’Educació, Vicent Marzà; i el Secretari Autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miguel Soler; com l’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de les regidores Maite Ibáñez, Luisa Notario, així com de la vicealcaldessa, Sandra Gómez.

Durant tot el recorregut per les noves instal·lacions del nou CEIP 103, els representants del govern valencià han pogut palpar la il·lusió dels xiquets i xiquetes d’aquest centre, però també de tot el personal docent, per poder estrenar, després d’una llarga espera, el nou col·legi. Una infraestructura que compta amb 9 unitats d’Infantil, 18 de Primària, un menjador escolar, gimnàs, sala d’informàtica i un habitatge per al conserge, entre altres serveis.

Hi ha estudiants que portaven en els barracons des dels 3 anys, i és molt emocionant poder deixar-los arrere després de deu anys”, explicava la directora del centre, Isabel Sáez.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha sigut el primer a agrair “la lluita incansable de tot el personal docent, familiars i alumnat perquè aquest centre es convertira en una realitat”, així com a l’empresa constructora “per fer el seu treball i complir amb els terminis”. Així mateix, ha destacat el nou projecte educatiu amb el qual compta aquest centre que ha fet que “malgrat no comptar amb unes instal·lacions adequades, continuara rebent moltes sol·licituds d’admissió”. Marzà ha conclòs donant les gràcies per “confiar en l’educació pública”.

Per part seua, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha posat l’accent en què el CEIP 103 significa, “un símbol de què ha suposat el canvi de govern tant a l’ajuntament com en la Generalitat”. “Tenim la voluntat política de dignificar les escoles públiques, i en això estem invertint”. Per això, ha apuntat, “12 col·legis valencians estan ja dins del Pla Edificant, gràcies al qual no solament s’estan millorant les instal·lacions, sinó que es procedirà a la rehabilitació integral de dos centres: el CEIP 106 de Malilla i el Santo Ángel de la Guarda”.

Finalment, Ribó ha destacat que “des de 2015, la inversió a revertir aquesta situació ascendeix a 2,7 milions d’euros i si se suma la inversió dels nou centres que estan pendents d’execució, estem parlant, aproximadament, de 46 milions d’euros”, que es destinaran a la dignificació dels centres educatius de la ciutat de València.

Finalment, el president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha mostrat satisfet d’aquest gran avanç. “Amb optimisme i voluntat és possible avançar, i gràcies a la presa de decisions conjunta es fa possible que infraestructures com el CEIP 103 es convertisquen en una realitat”. En aquest sentit, Puig ha anunciat que, al llarg d’aquesta legislatura, “més del 50% de les peticions de remodelació o de nova construcció dels centres educatius de la Comunitat Valenciana s’hauran atés, la qual cosa suposa un canvi global de totes les infraestructures educatives”.

“Estem invertint en una educació pública de qualitat perquè l’educació és el nervi que fa mobilitzar a qualsevol país“, ha conclòs Puig.

El curs escolar arranca amb importants millores en el sistema educatiu

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha aprofitat per a explicar que el nou curs escolar no només arranca amb “cinc estudiants per aula menys”, sinó que la Comunitat Valenciana registra ara 71.689 docents, el número més alt mai registrat: “més professorat i menys alumnes per classe és igual a una millor i major atenció“, ha apuntat.

A més, gràcies a programes com Xarxa Llibres i les beques menjador que, enguany, aconseguirà els 127.000 beneficiats, es pot continuar construint una educació més igualitària i més lliure.

Quant als 12.000 estudiants que estan en barracons, el conseller ha volgut deixar clar que una cosa són els barracons utilitaris “que s’utilitzen quan ja hi ha una planificació d’obra per a construir el nou col·legi”, i una altra cosa són els barracons que, durant anys, “s’han estat utilitzant sense intenció de construir un nou centre”. En aquest sentit, ha afegit que “queden 12.000 dels més de 19.000 que ens trobarem. Però els que estan en barracons és perquè ja hi ha previsió per a la construcció d’un nou centre educatiu”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =