25n
25N
25N

El CEMAS obri les seues portes per a centrar-se en la qualitat alimentària de les ciutats

El Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible abordarà, en aquest primer any, el problema de l’obesitat

El CEMAS obri les seues portes per a centrar-se en la qualitat alimentària de les ciutats
22/07/2019 -

El Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible (CEMAS) obri, hui, 22 de juliol, les seues portes. Situat en l’edifici La Base de la Marina de València, aquest centre, que a penes ha començat, ja s’ha convertit en un referent internacional que treballarà en la millora de l’alimentació en els nuclis urbans, apostant per un model més sostenible que lluite també contra el canvi climàtic.

En el seu primer any de vida, aquest organisme se centrarà en els reptes de l’alimentació de les grans ciutats en el segle XXI i, més concretament, en el problema de l’obesitat causat per la falta de qualitat en l’alimentació. “Tenim un problema internacional molt important. L’obesitat creix, no respecta barreres ni de rics ni de pobres, ni de dones ni homes, ni de continents”, ha assenyalat el director de comunicació de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), Enrique Yeves.

D’aquesta manera, el CEMAS comença hui amb l’encàrrec de realitzar trobades, mostres, exhibicions i publicacions centrades en el problema de l’obesitat i la importància d’una bona alimentació. Però, a més, ja es coneix en què se centrarà aquest organisme per al segon any: els cítrics i les verdures.

“Les ciutats són cada vegada més importants en el món, i cada vegada més gent viu en elles. Per tant, preocupar-nos de l’alimentació en ciutats és fer-ho, cada vegada més, de l’alimentació de tot el món”, explicava l’Alcalde de València, Joan Ribó. I és que, segons les previsions, l’any 2050, dos de cada tres habitants residirà en àrees urbanes. “Les ciutats s’estan convertint en els grans centres de creació de riquesa i de desenvolupament d’iniciatives i creativitat, però també en el lloc on es produeixen més gasos d’efecte d’hivernacle, majors necessitats d’energia i d’aliments i la major producció de tota mena de residus”. I sobretot això actuarà el CEMAS.

Així, un dels principals objectius serà desenvolupar sistemes alimentaris que siguen més sostenibles, inclusius i diversificats, que asseguren “menjar sa i accessible a totes les persones amb l’objectiu de reduir els desaprofitaments d’aliments, preservar la biodiversitat i mitigar els efectes del canvi climàtic a les ciutats”, matisa Ribó.

El CEMAS sorgeix a partir de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible de València en 2017. Aquest organisme tindrà dues línies d’actuació: d’una banda, se centrarà en la captació, recopilació, catalogació i impuls d’activitats que posen en marxa sistemes alimentaris locals a tot el món; i per un altre, organitzarà activitats sobre alimentació sostenible, lluita contra la fam o canvi climàtic, principalment, tant amb un vessant internacional com amb una més local i regional. D’aquesta manera, es podran posar en comú idees, polítiques i accions que puguen beneficiar o enriquir sistemes de tot el món en un mateix espai.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent