L'obra de l'artista Manu Blázquez, guanyadora de la Biennal de Mislata Miquel Navarro

Durant dos anys, la ciutadania podrà gaudir de les cinc obres seleccionades per a aquesta nova edició de la Biennal

Guardar

biennal-mislata (2)
biennal-mislata (2)

Mislata ha inaugurat, aquest matí, la tercera edició de la Biennal Miquel Navarro 2020-2022. Aquesta iniciativa, que té com a objectiu convertir la ciutat en un espai per a la creació artística i la reflexió ciutadana, deixarà, durant dos anys, cinc obres úniques de les quals la ciutadania podrà gaudir. La regidora de Cultura, Pepi Luján, ha explicat que "dels 91 projectes presentats en aquesta convocatòria, van ser cinc els seleccionats per a convertir-se en una realitat. Mislata sempre ha donat suport a la cultura perquè és el millor transmissor de valors, elimina els tabús i els prejudicis i ens fa més lliures. Per això, en un moment com el que estem vivint, la cultura és més necessària que mai".

Per part seua, l'alcalde de Mislata, Carlos F. Bielsa, ha volgut enviar un missatge d'agraïment a tots els artistes que s'han presentat, un any més, a aquesta convocatòria perquè "donen més valor al nostre espai urbà". Així mateix, ha assenyalat que "Mislata, any rere any, incrementa la inversió en Cultura per a fer-la més accessible a la ciutadania, i la Biennal és un exemple d'això".

Les cinc obres que el jurat, format per Bleda i Rosa, Laura Silvestre García, Sandra Moros i la comissària de la Biennal Alba Braza, han seleccionat han sigut:

- 'Arraigo' de Paula Valdeón. Situada al carrer Miguel Hernández, al costat del Centre Cultural Carmen Alborch, aquesta obra reprodueix la part oculta l'interior dels tendals dels carrers de Mislata, recreant el volum que ocupa i la seua decoració exòtica, funcionant com un activador de la memòria col·lectiva i de l'arrelament al territori.

- 'Mapas irreversibles' de Fermín Jiménez, situades tant al carrer Marcos Porta, com a San José. L'artista recupera el costum de preguntar a persones desconegudes com anar a un lloc, i plasma eixos mapes subjectius, que han quedat en desús amb l'arribada de les noves tecnologies.

- '10 pinturas grises y una constelación' de Manu Blázquez, situada en l'Hort de Sendra, pren com a referència un dels aspectes urbanístics de Mislata més característics com és el seu contacte gris amb un tram del nou llit del riu Túria.

- 'Refugio abierto e inhabitable' d'Álex Marco, situada al carrer Rosari, utilitza els materials que s'usen en un hivernacle per a recrear una estructura, que s'integra dins de l'espai, i que espera omplir-se de vida amb el pas del temps.

- 'Llum de séquia' d'Estelle Jullian, a la plaça Joan XXIII amb Ortega i Gasset, posa en valor el Braç de Quart, un ramal que uneix la séquia de Mislata i la de Favara. La línia de llum s'intensifica en funció de la quantitat d'aigua que flueix en aquest, al mateix temps que visibilitza aquest tram que, fins ara, només es podia intuir per la presència del clavegueram.

Aquesta tercera edició planteja intervencions que parteix de l'observació i l'estudi del territori i els seus habitants, plasmant aspectes característics de Mislata com el seu paisatge natural, la memòria col·lectiva o una visió subjectiva de la ciutat. D'entre totes elles, el jurat especialitzat ha decidit que l'obra guanyadora d'enguany siga '10 pinturas grises y una constelación de fondo' de Manu Blázquez, que no sols rebrà 6.000 euros, sinó que la seua obra passarà a formar part, de manera permanent, de la col·lecció pública de l'Ajuntament de Mislata.

Una vegada inaugurada la Biennal de Mislata Miquel Navarro només queda recórrer els carrers de la ciutat per a gaudir-les, reflexionar sobre elles i generar nous records i experiències a Mislata. I és que tal com han explicat els seus autors, aquestes obres estan en l'espai públic per a omplir-se de vida.

Destacats