25n
25N
25N

L’Exposició del Ninot obri les seues portes al Museu de les Ciències per cinqué any consecutiu

Esta vesprada les falleres majors tallaran la cinta en un acte que comptarà amb la presència de l’alcalde de València, Joan Ribó.[]

L’Exposició del Ninot obri les seues portes al Museu de les Ciències per cinqué any consecutiu
31/01/2020 -

Per cinqué any consecutiu l’Exposició del Ninot tornarà a mostrar al Museu de les Ciències de València un avanç de les múltiples obres d’art que poblaran els carrers i places de València en el mes de març. Esta vesprada (19 hores) les falleres majors de València, Consuelo Llobell i Carla García, seran les encarregades de tallar la cinta per estrenar una nova edició de l’exposició en un acte presidit per l’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat pel regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, i altres membres de la corporació municipal, així com pel director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, tots els i les artistes amb ninot a l’exposició, representants dels gremis d’artistes fallers de València i Borriana i d’artistes foguerers d’Alacant, així com les components de les corts d’honor de les falleres majors. A les 21.30 hores, després del recorregut per la mostra, hi haurà un espectacle pirotècnic a càrrec de Pirotècnia Aitana.

“Esta llotja del segle XXI és el lloc més digne que l’exposició, per les seues característiques, podria tindre”, ha ressaltat Fuset durant la compareixença davant dels mitjans de comunicació per explicar l’acte d’esta vesprada. Ha agraït a més la col·laboració de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com la col·laboració del Gremi d’Artistes Fallers, que tornaran a estar presents enguany. “No conec cap exposició del món que no compte amb la presència dels seus protagonistes, els seus responsables”, ha destacat per posar en valor el treball dels artistes fallers, “un avanç del qual podrem disfrutar des de demà, 1 de febrer (dia d’obertura de portes per al públic en general) fins el 15 de març, quan les votacions populars salvaran del foc el ninot gran i el ninot infantil que més suport hagen obtingut.

El regidor ha destacat que l’Exposició del Ninot és la que més significat té per al món faller i ha recordat que l’any passat passaren per ella més de 100.000 persones, en una edició de rècord de visites. Els horaris de visita seran de 10 a 20 hores de dilluns a dijous i de 10 a 21 hores de divendres a diumenge. A més, es tornarà a celebrar la Nit del Ninot, amb un horari extraordinari el pròxim 6 de març fins la mitjanit. La cloenda, com és tradicional, serà a les 15 hores dels dies 14 (per a les seccions infantils) i 15 de març, amb caràcter previ a la lectura del veredicte que salvarà del foc els dos ninots indultats d’enguany. Sobre les votacions, Fuset ha explicat que enguany es repetirà el projecte pilot per conèixer quins són els ninots infantils preferits per part dels més menuts i les més menudes.

Pel que fa als preus, l’entrada general es manté en tres euros i hi ha preus reduïts per a xiquets i xiquetes de 4 a 12 anys, persones amb diversitat funcional, majors de 65 anys, socis de la Ciutat de les Arts i les Ciències, persones aturades i grups d’almenys 20 persones adultes. Les entrades un any més es podran adquirir físicament a les taquilles però també per totes les plataformes de venda d’entrades de la Ciutat de les Arts i les Ciències. L’entrada, com en anys anteriors, permetrà accedir gratis al Museu Faller i visitar a un preu únic de cinc euros el Museu de les Ciències o l’Hemisfèric. D’altra banda, l’entrada a l’Exposició del Ninot serà gratuïta per als xiquets menors de quatre anys, per a les comissions falleres i per a les persones amb carnet faller, d’artista faller, de Junta Central Fallera o de Guia Oficial de Turisme.

Fuset ha destacat la col·laboració d’El Corte Inglés i, de manera especial, el patrocini que enguany fa Lanjarón, que inclou enguany a l’exposició un ninot fet amb materials plàstics que seran reciclats una vegada acabe el pròxim cicle faller, “una mostra del treball que estan fent les Falles per la sostenibilitat”.

Per finalitzar, Fuset ha agraït també la participació de totes les comissions falleres que formen la Junta Central Fallera, “per la cessió dels seus ninots per aconseguir esta Exposició única que les Falles mostren al món faller però també a tota la ciutadania i als visitants, oferint al món la capacitat i creativitat dels nostres artistes fallers”. A més, ha fet extensiu l’agraïment als membres de les delegacions de festejos i infantils de Junta Central Fallera en l’organització i recepció dels ninots estos dies previs.

Durant la presentació de l’acte d’inauguració el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, ha assegurat que “és una alegria portar ací per cinqué any consecutiu l’Exposició del Ninot perquè donem un marc que és el que mereixen les Falles, un expositor que és icona i figura mundial”.

També la fallera major de València, Consuelo Llobell, ha volgut felicitar als artistes fallers pel seu treball i a les comissions per aportar els ninots i permetre que “totes i tots disfrutem de l’exposició més singular que podem trobar”.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

Com en edicions anteriors, l’Exposició del Ninot es complementarà amb altres activitats com ara la Fira del Col·leccionisme Faller (demà dia 1, de 10 a 14 hores) o la presentació del Llibre Faller (el dia 7 a les 20 hores), en sengles casos al Museu de les Ciències. A més, el Museu Faller, pertanyent a la Regidoria de Cultura Festiva, organitza activitats paral·leles que pretenen apropar el públic del museu a diferents qüestions històriques i artístiques de l’exposició i del patrimoni faller. “Es reivindica així el Museu Faller com un actor clau en la dinamització i divulgació del patrimoni faller i la cultura de la falla”, ha destacat Fuset.

Hi haurà una nova edició del cicle de cinema «Falles de Cel·luloide», que enguany projectarà el documental Equilibri, sobre l’obra d’Okuda San Miguel (dia 10 a les 18:30h a l’auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències) i s’oferiran diferents visites temàtiques als ninots de l’exposició i al Museu Faller: pels ninots amb representacions de la infància (dia 13 de febrer a les 19h.), pels ninots de caricatura (dia 27 a les 19h.), pels ninots de retrat (dia 3 a les 19h.), pels de representacions femenines (dia 5, a les 19h.) i per l’exposició Falles fora de Falles (dia 10 a les 18h.). El dia 12 (19h.) hi haurà visita guiada pels ninots innovadors i experimentals.

OBRES DE CONDICIONAMENT AL MUSEU FALLER

El Museu Faller de València estarà tancat durant tot el mes de febrer per les obres de climatització de l’edifici que compartix amb les instal·lacions de Junta Central Fallera. Per això, i per tal de continuar donant servici als visitants, s’han derivat totes les reserves de visites que tenia concertades, així com les activitats del Versafalles (activitat de sensibilització amb la poesia i les falles coorganitzada pel Museu Faller de València i el Gabinet de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de València dirigida als escolars), al Museu de l’Artista Faller, pertanyent al Gremi Artesà d’Artistes Fallers (Ciutat de l’Artista Faller), que fins al 28 de febrer ha ampliat el seu horari habitual a dissabtes de 16 a 19 hores i diumenges i festius de 10 a 14 hores.

Esta col·laboració del Museu Faller de València amb el Museu de l’Artista Faller vol ser un exemple de l’aprofitament de sinnèrgies i recursos entre els museus fallers que integren la Xarxa Valenciana de Museus Fallers.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − huit =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus