25n
Orgull
Orgull

L'IMSERSO reprendrà els seus viatges a l'octubre amb mesures sanitàries

L'IMSERSO reprendrà els seus viatges a l'octubre amb mesures sanitàries
22/06/2021 -

El Consell de Ministres ha acordat aquest dimarts autoritzar l’Institut de Majors i Serveis Socials (IMSERSO) la contractació dels serveis d’organització, gestió i execució del programa de Turisme Social per a persones majors durant la temporada 2021/2022, amb possibilitat de pròrrogues.

Per al director de l’IMSERSO, Luis Barriga, la reactivació dels viatges de l’IMSERSO “és la millor notícia per a les persones majors, com a indicador de normalitat, ja que suposa la represa de la vida quotidiana”.

L’escenari temporal de represa coincidirà amb l’inici habitual d’aquests programes, l’octubre de 2021, i s’incorporaran mesures i protocols per a evitar el contagi per COVID en transports, allotjaments i activitats: neteja i desinfecció, control d’accessos i aforaments, etcètera.

Aquest aspecte, sempre lligat al que determinen les autoritats sanitàries a cada moment i territori, estarà dirigit a evitar situacions de risc de transmissió de la Covid-19.

Així, segons informen des del Ministeri de Drets Socials, es garanteix la traçabilitat dels contactes en grups de persones viatgeres de manera que es puga informar immediatament les autoritats de salut pública si sorgira algun contagi. A més, precisen que el personal sanitari mantindrà una vigilància en tots els viatges.

D’altra banda, es garanteix el reembossament de despeses de reserva si es produïra l’anul·lació per motius sanitaris abans del seu inici, tant per a persones usuàries com per a acompanyants.

El valor estimat del programa durant les tres temporades ascendeix a 739,4 milions d’euros (IVA exclòs), dels quals l’IMSERSO assumeix el 23,85 per cent.

Per al programa de Turisme social 2021/2022 es convoquen inicialment 816.029 places per a 6.123 milions d’estades i es mantenen els preus fixats per a les persones usuàries amb l’increment mitjà de les pensions (0,9%), segons indica el Ministeri.

280 MILIONS D’EUROS

El nombre de places inicial s’incrementarà depenent del resultat de l’adjudicació a les operadores dels viatges, de manera que la baixada en les ofertes es puga traduir en increment de les places oferides. El volum econòmic per campanya s’acostarà als 280 milions d’euros, segons afigen.

Ateses les necessitats i preferències plantejades pels òrgans de representació de les persones majors, s’ha incrementat el nombre de places per a turisme de naturalesa, capitals de província i circuits culturals, passant de 123.950 a 137.475. També s’aposta per les estades de 10 dies o menys, les més demandades en campanyes anteriors.

D’altra banda, atenent les demandes d’hotels i agències de viatges, el Ministeri informa que s’han incrementat els imports mínims per al càlcul de licitació, millorant a més l’índex de sostenibilitat de les instal·lacions dimensionades per a l’ocupació en temporada alta. Això afecta, segons precisa, uns 350 establiments hotelers, i s’estima que manté unes 12.000 ocupacions directes i 85.000 indirectes.

En aquest sentit, les empreses adjudicatàries es comprometen al fet que, a conseqüència de l’execució del programa per a cada temporada i en les zones de destí corresponents, es produïsca la contractació o el manteniment de 1.000 llocs de treball nets per cada 7.500 estades hoteleres diàries.

De la mateixa forma que s’està fent amb el Programa de Turisme Social, ja s’està rellançant el programa de Termalisme social i s’estan ultimant els procediments negociats amb els establiments termals.

Aquests contractes es realitzaran amb la “màxima celeritat”, segons asseguren des de l’IMSERSO on tenen “el convenciment que la dinàmica de col·laboració habitual rebaixarà al màxim possible els temps per a la represa de l’activitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =