caixa popular

Impunitat en el Luis Vives

És molt greu que la Universitat i el Consell donen per perdut el control del Col·legi Major Luis Vives ocupat il·legalment. Més d’un mes després de la seua ocupació massiva és increïble que se seguisca permetent un ús privatiu als okupes perquè realitzen les seues activitats amb total normalitat. Açò comporta discriminació a la resta de ciutadans que es veuen privats de l’ús del Col·legi Major Luis Vives en detriment dels qui sí que ho ocupen il·legalment amb la comprensió i solidaritat de les autoritats.

Ni Marzà, conseller d’educació i cultura, ni l’alcalde Ribó, ni el rector de la Universitat, responsable directe, no solament no fan gens per a desocupar el Luis Vives sinó que fins i tot emparen als seus okupes i es queden de braços plegats davant la deterioració patrimonial a passos engegantits de l’edifici.

Els ciutadans veiem amb sorpresa com la Universitat de València és solidària i comprensiva amb els qui l’ocupen il·legalment i, al mateix temps, injusta i insolidària amb el conjunt de ciutadans als quals priva del seu ús i servei.

És una vergonya que ara com ara la Universitat i el Consell no hagen sol·licitat la restitució de l’immoble després de més d’un mes d’ocupació il·legal. Els okupes campen a pler pel Col·legi Major sense que la Universitat i el Consell actuen. En lloc de cercar una solució urgent per part de la Generalitat per a posar en valor un edifici històric que ha de ser rehabilitat per a evitar la seua progressiva degradació romanen quiets per a evitar engegar mesures coercitives o que molesten els okupes.

Hauríem de tractar de retornar-li la dignitat a un edifici essencial per a la societat valenciana i perquè aquest siga d’utilitat per a tots els valencians, no per a uns pocs que han decidit ocupar-ho il·legalment. Haurien de cercar una solució per a posar en valor un edifici històric que ha de ser rehabilitat per a evitar la seua progressiva degradació. Tant les autoritats acadèmiques com Marzà han de vetlar per la conservació adequada del patrimoni de tots els valencians. L’edifici modernista situat en l’avinguda Blasco Ibáñez, obra de l’arquitecte Goerlich, està protegit per llei i les autoritats han de vetlar per la preservació i conservació del patrimoni històric-artístic. Són els responsables de conservar-ho i no estan fent absolutament gens. Hauran de fer front a les responsabilitats que puga comportar el seu desistiment.

Des del Grup Popular hem presentat una proposició en Les Corts per a sol·licitar més protecció al Col·legi Major i la seua reobertura per a posar-ho al servei dels ciutadans, dels joves, dels estudiants, dels Erasmus i dels investigadors. En definitiva de tots els que volem estudiar, investigar, treballar i produir a la Comunitat Valenciana.

El Consell i la Universitat no poden seguir mirant cap a un altre costat i fins i tot emparar aquests comportaments. No solament està en joc el patrimoni públic sinó, sobretot, la dignitat de les institucions.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 2 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats