25n
25N
25N

L'impuls a la vacunació preveu una reactivació del turisme en el segon semestre

Europa dictamina que la vacuna de Janssen és segura, fet que accelerarà el subministrament de dosis

L'impuls a la vacunació preveu una reactivació del turisme en el segon semestre

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública obria aquest dilluns els grans centres de vacunació de la Comunitat Valenciana, així com els 18 punts de vacunació específics i els consultoris de les 48 Zones de Salut Bàsiques dels diferents Departaments de Salut per a vacunar a la població valenciana enfront del coronavirus.

Un fet que, al costat del suport per part de l’Agència Europea del Medicament (EMA) a la vacuna de Janssen, accelerarà un procés d’immunització de la població clau per a reactivar tots els sectors econòmics.

El sector turístic és un dels quals viuen amb més esperances aquesta campanya de vacunació per la proximitat de l’estiu i per l’avanç que es preveu en les pròximes setmanes. En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, apuntava ahir al fet que “l’esperança per a la recuperació del turisme està posada en el segon semestre de 2021“, però sempre condicionat a “la capacitat d’accelerar el ritme de vacunació, i en l’evolució de la pandèmia”.

BENEFICI-RISC POSITIU

El comité de seguretat de l’Agència Europea del Medicament concloïa, en la vesprada d’ahir, que el benefici-risc general de la vacuna de Janssen continua sent positiu, encara que confirma que s’ha observat “un possible vincle amb casos molt estranys” de coàguls sanguinis inusuals relacionats amb les plaquetes baixes en sang, que serien els desencadenants dels trombes.

Així, igual que va fer fa dues setmanes amb la vacuna d’AstraZeneca, el comité de seguretat de la EMA (PRAC, per les seues sigles en anglés) va concloure que s’ha d’agregar un advertiment a la informació del producte per a la vacuna de Janssen i que aquests esdeveniments haurien d’incloure’s com a efectes secundaris molt rars de la vacuna.

Dimecres passat la companyia farmacèutica anunciava que retardava el llançament de la seua vacuna contra la Covid-19 a Europa, després de la paralització als Estats Units pels sis casos d’esdeveniments trombòtics en persones vacunades amb la seua injecció, després d’administrar més de 6,8 milions de dosis de la vacuna.

En aquesta ocasió, tots els casos van ocórrer en persones menors de 60 anys dins de les tres setmanes posteriors a la vacunació, la majoria en dones. Segons l’evidència actualment disponible, no s’han confirmat factors de risc específics.

ESPERANCES EN EL SEGON SEMESTRE

Després d’aquest estudi de la EMA, tot apunta que es reprendrà d’ací a poc temps el subministrament de Janssen, que al costat d’un augment de dosi d’AstraZeneca impulsaran la campanya de vacunació. Un increment de dosis que, en la Comunitat Valenciana, permetran vacunar a mig milió de persones a la setmana, segons les previsions inicials de la Conselleria.

Per això, i després de l’informe d’Exeltur que reflecteix un primer trimestre molt dolent en el conjunt del turisme espanyol, totes les esperances estan posades en el segon semestre, sent aquest motor econòmic un reflex dels diferents sectors de la Comunitat Valenciana.

Francesc Colomer reconeixia ahir que des de Turisme “havíem pronosticat que el primer semestre de 2021 seria molt complicat i difícil amb les dificultats del turisme internacional, amb els tancaments perimetrals, i amb un ritme de vacunació no desitjat”. Per això, es va mostrar prudent per a establir pronòstics i va assenyalar que “tot sembla indicar que el ritme de vacunació serà clau per a eixa remuntada i la recuperació del sector“.

En aquesta línia, Colomer indicava que “sabem que la demanda existeix i que no hi ha hagut una crisi de producte, o de competitivitat turística, ni de desgast de la nostra oferta, sinó que hi ha una pandèmia duríssima a escala global”, incidint en què “al compàs de la recuperació sanitària, el turisme ressorgirà“.

BONO VIATGE I IMSERSO

Per a minimitzar els durs efectes de les restriccions de mobilitat, des de la Generalitat es va impulsar fa uns mesos el programa Bono Viatge, “un instrument que vam posar en marxa precisament contemplant l’escenari que realment hem viscut què és de fomentar el mercat interior dels mateixos valencians en el nostre territori, i ha funcionat raonablement bé“, va afirmar el titular de Turisme, reconeixent que amb el turisme intern “no tenim suficient i necessitem tant el turisme nacional com el turisme internacional“.

A més, des de Turisme s’estan mantenint contactes amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per a instar a recuperar el programa Imserso “com més prompte millor, amb més potència i, a més, que es recupere el perdut, ja que en el 2020 no va haver-hi Imserso i hi ha un deute pendent amb els destins receptors com el nostre”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =

museo prehistoria