25n
25N
25N

La Formació Professional ja no serà 'el patito feo' del sistema educatiu

Des de la conselleria d’Educació s’impulsaran mesures per a lligar la Formació Professional amb el mercat laboral

La Formació Professional ja no serà 'el patito feo' del sistema educatiu
12/07/2019 -

D’acord amb l’últim estudi d’Educa2020, les famílies de la Comunitat Valenciana valoren millor la Formació Professional (FP) que en la resta d’Espanya, concretament un 57,5% enfront d’un 54,7% de la mitjana nacional. Així i tot, l’FP encara continua sent eixa assignatura pendent del sistema educatiu que, a vegades, no es posa a l’altura que es mereix.

Per això, i per a aconseguir que l’FP deixe de ser ‘el patito feo’ de l’educació, des de la conselleria encapçalada per Vicent Marzà s’han proposat dur a terme una sèrie d’actuacions, que tenen com a objectiu visibilitzar l’FP i situar-la en el lloc que li correspon, que no és un altre que anar de la mà del teixit empresarial valencià.

Si ja a principi d’any es va potenciar la Formació Professional amb un pressupost que arribava als 177 milions d’euros, ara, en aquesta nova legislatura, és moment d’impulsar les accions que des de la conselleria d’Educació es van anunciar, com la “reconversió dels centres educatius en centres d’oferta integrada d’FP i formació ocupacional”, amb l’objectiu que l’itinerari formatiu vaja d’acord amb les necessitats del mercat laboral, o la creació de la figura de prescriptor de l’FP, que serà l’encarregat de bastir ponts entre empreses i alumnat.

Es tracta, en definitiva, de crear una fusió entre l’àrea d’educació i ocupació per a treballar en coordinació i crear una espècie de ‘formació a la carta’ perquè es compleixen els objectius empresarials en la contractació. I és que, com apuntava en el seu moment Marzà, “en 2020, el 85% dels llocs de treball requeriran una qualificació“. Per tant, “ha de ser una de les prioritats fonamentals la inversió en formació”.

Una formació en la qual, a més, es fomenta la igualtat a través d’ajudes que, per primera vegada, es van convocar el passat mes d’abril per a incentivar l’accés d’alumnes a cicles formatius en les quals la presència femenina és més baixa, malgrat la bona inserció laboral que tenen, com a Electricitat i Electrònica, Fabricació Mecànica o Energia i Aigua.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 5 =