25n
25N
25N

Quart any de Quart de Poblet sense apujar impostos i taxes municipals

Les ordenances tornen a apostar per la sostenibilitat i la defensa del medi ambient

Quart any de Quart de Poblet sense apujar impostos i taxes municipals
07/11/2019 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet va aprovar en el pas ple del mes d’octubre el paquet d’ordenances reguladores i ordenances fiscals per a l’exercici de 2020, en el qual es recullen més de 50 beneficis fiscals per a la ciutadania, entre exempcions i bonificacions en el pagament dels impostos i taxes municipals. Les ordenances i bonificacions continuen amb la línia dels anys anteriors, destacant el seu marcat caràcter social, així com la seua aposta per potenciar mesures basades en la sostenibilitat i la defensa del medi ambient. A més, totes les obligacions fiscals, inclòs l’IBI, queden congelades, una mesura que porta aplicant-se des de fa ja una dècada.

El regidor d’Hisenda i Empreses Públiques, Bartolomé Nofuentes, va destacar davant el ple que “les ordenances es basen en un model d’equilibri que permet una distribució equitativa de la riquesa, assegurant que el que més té aporta més perquè el que més ho necessita tinga més. Tot això, mantenint el desenvolupament dels programes i serveis municipals dirigits a la ciutadania”.

La principal novetat recollida per a l’exercici 2020, consisteix en l’ampliació dels terminis per als fraccionaments del cobrament de crèdits de naturalesa pública per a casos concrets. A més, se suprimeix la bonificació per als habitatges destinats a lloguer social gestionats per entitats de titularitat pública, aplicant el criteri fixat recentment per la Direcció General de Tributs.

Després de la gran faena realitzada en els exercicis passats, que ha convertit a Quart de Poblet en un referent tant en sostenibilitat com en promoció de l’ocupació, el municipi compta amb unes ordenances molt actualitzades, basades en criteris de sostenibilitat, medi ambient, equitat, inclusió i transparència.

Les anomenades “ordenances verdes”, emmarcades dins del projecte europeu “Local4Green”, finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l’Instrument d’Ajuda de Preadhesió (IAP), en el marc del programa Interrg Med 2014-2020, inclouen mesures com la instal·lació d’energies renovables o l’ús de vehicles no contaminants, i ja s’ha pogut constatar l’augment en el nombre d’instal·lacions de panells solars en el polígon industrial.

Així, per exemple, en l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) es manté la bonificació del 75% per als qui utilitzen vehicles elèctrics o que consumisquen exclusivament combustibles no contaminants; en l’IAE es bonifica el 50% durant el període impositiu als qui utilitzen o produïsquen energia a partir d’instal·lacions per a l’aprofitament d’energies renovables o sistemes de cogeneració; o a l’IBI, es bonifica un 10% a habitatges d’ús residencial amb instal·lacions per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol.

D’aquesta forma, el municipi continua sent un referent, alineant-se “amb les polítiques europees per a frenar el canvi climàtic i amb el Pacte dels Alcaldes per al Clima i l’Energia, que suposa el compromís de reduir les emissions de CO2 en almenys un 40% d’ací a 2030”, en paraules de Nofuentes. D’igual manera, el Consistori continua complint amb l’agenda d’Objectius de Desenvolupament Sostenible, en aquest sentit, en aquells relacionats amb el canvi climàtic i la sostenibilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 3 =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna
Informacion coronavirus