25n
25N
25N

L'Ajuntament exigirà compensació a l'Estat si es deriven conseqüències de la doctrina del Constitucional sobre l'impost de plusvàlues

L'Ajuntament exigirà compensació a l'Estat si es deriven conseqüències de la doctrina del Constitucional sobre l'impost de plusvàlues
21/02/2017 -

L’Ajuntament de València exigirà a l’Estat que compense els possibles perjuís econòmics que pogueren afectar les arques municipals per aplicar la sentència que el Tribunal Constitucional ha emés sobre l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, més conegut com a impost sobre plusvàlues.

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha assegurat aquest matí que “l’Ajuntament de València, com tots els ajuntaments d’Espanya, ha complit estrictament la llei, tant en la concepció de l’impost com en les seues bases d’execució”. “Per tant –ha argumentat- no som responsables que es mantinga una legislació estatal que no siga constitucional”.

“Per això –ha anunciat- nosaltres tornarem el que s’haja de tornar, si es dóna el cas, però demanarem una compensació a l’Estat per mantenir una llei no constitucional”. “Exigirem que El Govern promoga les iniciatives legislatives per a adaptar aquest impost a la realitat i a la Constitució; ja que no hem d’assumir una responsabilitat que no és la nostra”.

El regidor ha aclarit que la voluntat de l’Ajuntament de València no és òbviament que els ciutadans paguen l’aplicació d’una llei que no és constitucional en un dels seus aspectes, “però evidentment –ha afirmat- intentarem recuperar de l’Estat el perjuí pressupostari que ens puga causar”.

Com és conegut, el Tribunal Constitucional va dictar divendres passat una sentència en què declarava inconstitucional una part de les normes de l’esmentat impost. La sentència es referia al cas concret del règim fiscal foral del territori de Guipúscoa, i es refereix als casos d’aplicació de l’impost en què “no hi haja hagut objectivament i realment un increment, sinó una disminució del valor dels terrenys”. Tal com ha subratllat el regidor Vilar, “és fàcilment comprensible que la sentència s’acabe traslladant a la Llei d’Hisendes Locals i afecte tots els municipis de l’Estat”.

El regidor d’Hisenda ha assenyalat que la sentència “reafirma la constitucionalitat de l’impost, així com la fórmula de recaptació”, però afecta directament un dels seus aspectes. Per això, ha instat al Govern central a “efectuar immediatament un canvi en la legislació estatal per a adaptar-la a la sentència del Tribunal”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =