25n
25N
25N

El veïnat de Museros s'implica per a aconseguir el Repte per la Mobilitat Sostenible

El veïnat de Museros s'implica per a aconseguir el Repte per la Mobilitat Sostenible
22/12/2020 -

Divendres passat, 18 de desembre de 2020, el Fòrum Veïnal de Museros va celebrar el Repte per la mobilitat sostenible, una acció treballada en clau comunitària per a promoure els entorns escolars assegurances.

Aquest òrgan de participació ciutadana va ser impulsat en 2019 per l’Ajuntament de Museros, en el marc del desenvolupament del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i l’IV Pla de Salut de la Generalitat Valenciana, i està configurat per veïnat divers i persones representants del teixit associatiu de la localitat.

La jornada va consistir a facilitar a la joventut, xiquets i xiquetes del poble que anaren als seus centres escolars a peu, amb bici, patins o patinet, motivant-los al fet que passaren d’aquesta manera pels punts de recompte per a donar el “bon dia” i rebere una motxilla òptima per als desplaçaments a peu o al mig no motoritzat, on es llig el lema de l’acció “Fent camí, fem Museros”.

“Estem molt contents de la gran acceptació del repte i el que s’ha involucrat la ciutadania de Museros. Entres les tres parades de recompte, es van comptabilitzar a més de 600 alumnes participants en el repte, tot un èxit d’assistència per a ser la primera vegada que es realitza”, comenta l’alcaldessa de Museros, Cristina Civera.

A més de per l’èxit d’assistència, totes les persones implicades en l’organització van valorar molt satisfactòriament el tema triat i recomanat per l’Organització Mundial de la Salut, com també el procés de planificació en xarxes i l’entusiasme amb el qual tothom, grans i xicotets, van manifestar aqueix matí en trobar-se als carrers.

“Esperem poder replicar l’acció de manera periòdica en un futur, i així fer germinar l’hàbit de la mobilitat sostenible que, a més de tindre un impacte directe beneficiós per a la salut física, revitalitza la sociabilitat i els vincles d’arrelament, descongestiona el trànsit rodat i rebaixa la contaminació ambiental i acústica”, explica el primer tinent d’alcalde, Vicente Pérez.

Des del consistori afirmen que es faran reunions de valoració de l’acció i es tractarà d’afinar i millorar la proposta sempre, per descomptat, respectant les mesures de seguretat sociosanitàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 1 =