25n
25N
25N

La implantació de la zona verda d'aparcament segueix el seu curs

L’Ajuntament ha rebut sis ofertes per al nou contracte de l’O.R.A.

La implantació de la zona verda d'aparcament segueix el seu curs
17/01/2020 -

València està a l’espera d’incorporar la zona verda a les zones d’aparcament ja existents – blau i taronja -. De fet, tal com ha informat el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, “hem rebut un total de sis ofertes d’empreses licitadores del nou contracte de l’O.R.A., que haurem d’estudiar per a veure quina és la que millor s’adapta”.

El nou contracte, que tindrà una vigència de cinc anys, incorporarà importants novetats que modernitzaran aquest servei, com la instal·lació de parquímetres d’última generació, que incorporen la identificació per matrícula, o el pagament de l’O.R.A. per Internet. Així mateix, també hauran de tindre en compte el control identificatiu de residents o la bonificació dels vehicles elèctrics o híbrids, que estaran exempts de pagar l’O.R.A.

No obstant això, el més destacat serà la incorporació de la zona verda, exclusiva per a residents. “Caldrà estudiar quines places d’aparcament passen a verd”, explicava en el seu moment Grezzi, encara que es prioritzarà el seu impuls a Ciutat Vella, Russafa, El Pla del Remei, Gran Via, La Roqueta, El Botànic, Benimaclet, Sant Josep-La Vega Baixa i Orriols, sempre atenent les demandes veïnals.

D’aquesta manera, quan entre en vigor el nou contracte de l’OR.A., la ciutat comptarà amb tres modalitats: la zona blava d’aparcament lliure, la zona taronja d’aparcament mixt i la verda per a residents. L’objectiu és augmentar la zona taronja i verda, mentre que la blava es mantindrà amb el mateix nombre de places que té en l’actualitat.

Finalment, una altra de les novetats és que, per primera vegada, les zones amb estacionament regulat, tant en la modalitat de rotació com de residents i mixtes, inclouran un nombre mínim de places per a les persones amb mobilitat reduïda, càrrega i descàrrega i motocicletes, de manera que atenga les necessitats del barri.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 2 =