caixa popular

IMED s'uneix a la ‘Setmana del cor’ per a la promoció d'hàbits cardiosaludables

IMED s'uneix a la ‘Setmana del cor’ per a la promoció d'hàbits cardiosaludables
29/09/2017 -

Prop de 228.000 persones van patir algun esdeveniment cardiovascular (infarts, angines de pit i ictus) a Espanya al llarg de 2015. Només la hipercolesterolèmia seria responsable de quasi 72.000 d’aquests esdeveniments segons dades aportades per la Fundació Espanyola del Cor (FEC).

A la Comunitat Valenciana, més de 23.700 persones van patir algun esdeveniment cardiovascular eixe any, dels quals més de 7.100 foren provocats pel colesterol alt, en dades aportades per la mateixa FEC.

IMED Hospitals ha programat una sèrie d’activitats amb l’objectiu d’unir-se a la setmana del cor que com cada any promou la Fundació Espanyola del Cor (FEC) amb la col·laboració de l’Insvacor (Institut Valencià del Cor) a la Comunitat Valenciana. Entre altres activitats, s’ha llançat una guia amb consells de prevenció del risc cardiovascular que s’està distribuint en els hospitals del grup. Entre les pautes comunes que s’ofereixen estan seguir una dieta equilibrada, practicar exercici de forma regular, no fumar o portar un control periòdic de la nostra salut a través d’especialistes mèdics.

Enguany, la Fundació Espanyola del cor ha centrat el ‘Mes del Cor’ en el colesterol alt, un dels factors de risc més determinants de la malaltia cardiovascular. Segons les dades distribuïdes per la mateixa FEC, prop de 228.000 persones van patir algun esdeveniment cardiovascular a Espanya al llarg de 2015 (infarts, angines de pit i ictus). Estudis afirmen que la hipercolesterolèmia podria ser causa del 22% de tots els esdeveniments coronaris i del 40% dels infarts cerebrals. Així, el colesterol alt seria el responsable de prop de 72.000 esdeveniments cardiovasculars a l’any en el nostre país.

A la Comunitat Valenciana, més de 23.700 persones van patir algun esdeveniment cardiovascular en 2015. Concretament, es van donar 13.225 infarts i angines de pit, segons l’Estudi RECALCAR de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), i uns 10.500 ictus, tal com mostren els registres de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN). Més de 7.100 del total d’esdeveniments cardiovasculars en la nostra regió van ser provocats pel colesterol.

Amb motiu de la Setmana del Cor, els diferents centres d’IMED Hospitals han volgut sumar-se a les activitats que s’estan duent a terme aquesta setmana. IMED València ha inaugurat la seua il·luminació nocturna de forma simbòlica, ja que l’Hospital estarà il·luminat de color roig durant aquests dies.

Per la seua banda, des d’IMED Elx s’ha volgut promoure la conscienciació durant aquesta setmana realitzant una presa de constants gratuïtes en el mateix hospital el dia 29 de setembre (Dia Mundial del Cor). A més, el programa dels matins de COPE a nivell local es realitzarà des del mateix hospital aquest dia i tractarà temes de prevenció.

L’Hospital IMED Llevant de Benidorm per la seua banda ha tornat a activar la campanya de presa de constants que realitza de manera gratuïta tots els anys després de l’estiu en apartaments, càmpings i clubs de la tercera edat de la zona.

Amb la celebració de la Setmana del Cor, la FEC tracta d’avançar en la lluita contra les malalties cardiovasculars augmentant la conscienciació sobre els factors de risc i asseient les bases per a una vida més sana. IMED ha volgut sumar-se activament a aquest propòsit.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 5 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris