25n
25N
25N

Els espais del Parc Central de València en imatges

La ciutadania ja pot gaudir del 40% del projecte global del Parc Central

Els espais del Parc Central de València en imatges
18/12/2018 -

Els veïns i veïnes de València ja poden gaudir del Parc Central. Després d’anys abandonat en el calaix dels grans projectes de la ciutat, la primera fase d’aquest gran pulmó verd ja està oberta al públic. 110.826 metres quadrats, més d’11 hectàrees d’espai verd, que uniran els barris de Russafa i Malilla. Un 40% de la totalitat del Parc Central que, per fi, valencians i turistes ja poden accedir per a passejar i gaudir de les diferents zones que conformen aquesta primera fase.

Així i tot, l’Alcalde de València, Joan Ribó, no oblida de la importància de comptar amb el soterrament de les vies dels trens de rodalia i llarg recorregut per a poder dur a terme aquest ambiciós projecte. “Comptar amb aquest espai és un primer pas cap a la consecució de la resta del Parc Central que contempla l’imprescindible soterrament de les vies. Som l’única gran ciutat espanyola que no tenim les vies soterrades. Per això, és necessari avançar cap a eixa fi, així com a la creació d’una estació central intermodal”.

PArque central atardecer

Les zones verdes del Parc Central

Jardín floral parque central de valenciaDeixant a un costat les reivindicacions, la veritat és que aquesta primera fase del Parc Central compta amb importants espais verds que ja han començat a omplir-se de visitants. Així, aquesta zona alberga la Plaça de les Arts amb una gran font que dóna pas a una alqueria, que es destinarà a les oficines del parc; la Pèrgola, que constitueix la principal línia de moviment per als vianants del parc i que connecta entre si els espais principals; o la Pantalla Oest, un espai temporal fins a l’execució de la següent fase del Parc Central.

A més, en aquesta primera fase també trobem l’Horta Jardí, organitzada per terrasses destinades al cultiu d’arbres fruiters, verdures i hortalisses; el Jardí Romàntic; i els Jardins Florals, que estan delimitats per xicotets camins, places, canals d’aigua i, sobretot, molta vegetació, on a més se situa un mirador.

Per descomptat, tampoc falta una zona de socialització per a gossos, delimitada per tanques, i amb un total de 1.382 metres quadrats, així com l’esperat Jardí dels Xiquets, que disposa de balancins i gronxadors, però també de taules de ping-pong i un rocòdrom.

Edificios paraque central valencia

Les Naus

Més tard s’obriran les naus 2 i 3, que es destinaran tant a la nova seu de la Universitat Popular de Russafa, que comptarà amb aules, despatxos, magatzems i serveis, com a un espai cultural que s’estructurarà com un espai diàfan i tarima per als diferents esdeveniments que es puguen celebrar en aquesta nau.

No obstant això, el projecte global del Parc Central també preveu la posada en marxa d’altres dues naus: la nau 1 amb el seu annex per a usos esportius, i la nau 4, que albergarà les dependències d’un Centre Municipal de Serveis Socials i un Centre d’Integració Sociolaboral de Joves. Tanmateix, per a això encara farà falta esperar un poc més.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 1 =