25n
25N
25N

L'Albufera tindrà una il·luminació segura per als vianants i respectuosa amb el medi ambient

L'Albufera tindrà una il·luminació segura per als vianants i respectuosa amb el medi ambient
31/01/2019 -

El Parc Natural de l’Albufera comptarà amb un enllumenat que només funcionarà quan detecte presència. D’aquesta manera, l’Ajuntament proporcionarà seguretat als vianants que transiten per aquest enclavament i, al mateix temps, respectarà el medi ambient. Aquesta actuació, que suposa una modificació puntual de l’Ordenança de Protecció contra la Contaminació lumínica del Parc Natural Devesa-Albufera, ha sigut aprovada hui en el Ple, amb el vot favorable de tots els grups polítics.

Concretament, el canvi contempla la instal·lació d’abalisament i la il·luminació que es realitzarà amb columnes de baixa altura (120 cm) amb font lluminosa de Led PC Ambre. Aquesta instal·lació només funcionarà en cas que es detecte moviment, i en aquest cas funcionarà a la seua intensitat plena. Una vegada deixe de detectar presència, al cap de 2 minuts passarà al 50%, i 4 minuts després s’apagarà.

Abans de la votació, la regidora del Grup Popular Maria Àngels Ramón-Llin ha mostrat la seua «satisfacció» amb aquest canvi de l’ordenança «que és possible gràcies als avanços tecnològics». A més, ha explicat, «amb aquesta il·luminació es dóna resposta a una petició molt demanda per la ciutadania de la zona».

Per la seua part el regidor delegat de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha agraït el suport de tots els grups polítics i ha explicat: «Acordem dur a terme aquesta modificació de l’ordenança per a poder instal·lar una il·luminació especial que respecte la protecció mediambiental que gaudeix la Devesa-Albufera i garantisca la seguretat dels veïns i veïnes». La seua aprovació culmina el treball dels tècnics municipals que s’han reunit en diferents ocasions amb les persones que viuen en aquest espai».

IES DE PATRAIX

Durant la sessió plenària s’ha fet un pas endavant per a l’execució del futur IES de Patraix, un dels projectes que formen part de la iniciativa global del Pla Edificant a la ciutat, impulsat per la Conselleria d’Educació. Com és conegut, són 15 les actuacions previstes a València: 12 corresponents a obres de millora i rehabilitació; i 3 de construcció de nous centres, que són les que disposaran de major pressupost: es tracta dels futurs centres Fernando de los Ríos (en Quatre Carreres), Sant Ángel de la Guarda (en Jesús) i l’institut número 41 (en Patraix), que és el que ha sigut hui tractat en la reunió del Ple.

El Ple ha acceptat la proposta de resolució de la Conselleria de delegació de competències, pas imprescindible per a portar endavant el projecte. El Govern Municipal ha rebut el suport dels vots de Ciutadans, mentre que el PP s’ha abstingut en la votació. No obstant això, tant Cristóbal Grau (PP) com Fernando Giner (Ciutadans) han lamentat el retard en la gestió de les infraestructures educatives, i han acusat el Govern d’inoperància, en contrast amb altres municipis de la Comunitat.

El regidor Sarrià ha enlletgit les crítiques del PP, després d’anys de «deixadesa» de l’IES de Patraix, i ha assegurat que, malgrat la complexitat del procés administratiu del Pla Edificant, aquest pla permetrà portar endavant tots els centres previstos.

COMPOSICIÓ DEL CONSELL ESCOLAR

D’altra banda, el Ple ha debatut i aprovat la nova composició del Consell Escolar Municipal, que segons ha explicat la regidora d’Educació, Maria Oliver, «s’ha dut a terme conforme la normativa vigent».

El regidor del PP Cristóbal Grau ha manifestat que la representació de pares i mares en el citat òrgan col·legiat de caràcter consultiu «hauria de ser més fidedigne a la realitat». «Perquè a València hi ha uns 90.000 alumnes, i més de 51.000 d’ells realitzen els seus estudis en centres concentrats, la qual cosa representa un percentatge del 57%, i implicaria que les Associacions de Mares i Pares (AMPA) d’estos centres concertats haurien de tenir major representació. No obstant això, ha assegurat, només representen el 30%».

Per part seua, el regidor de Ciutadans, Fernando Giner, que també s’ha mostrat disconforme amb la composició del Consell Escolar Municipal, ha sol·licitat que es consulte la proposta en els centres educatius i ha preguntat per l’execució del mapa escolar.

La regidora d’Educació, Maria Oliver, que ha defensat «la proporcionalitat» de les AMPA en el Consell Escolar Municipal «que, per descomptat, reflecteix la realitat educativa de la ciutat». Així mateix, ha aclarit que es tracta d’un òrgan de participació democràtica que es manifesta respecte a la programació i l’ensenyament de nivell no universitari, i que la informació sobre el conveni del mapa escolar es troba en la web municipal.

Finalment, la composició del Consell Escolar s’ha aprovat amb el vot en contra del Partit Popular i Ciutadans i l’abstenció de la regidora no adscrita, María Dolores Jiménez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =

bombers
CCCC
bombers