25n
25N
25N

Illa no descarta la proposta de passar a fase 2 però veu "aconsellable" esperar "un període de temps suficient"

Illa no descarta la proposta de passar a fase 2 però veu "aconsellable" esperar "un període de temps suficient"
19/05/2020 -

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, no ha descartat que es puga aprovar la proposta que ha anunciat la Generalitat perquè la totalitat de la Comunitat Valenciana passe a la fase 2 la setmana vinent, però ha indicat que és “aconsellable” esperar “un període de temps suficient per a veure quins efectes poguera tindre una progressió de fase en una unitat territorial”.

Així s’ha expressat el ministre durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres a preguntes dels periodistes. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, va anunciar el dissabte la intenció de demanar aquest canvi de fase encara que va apuntar que caldria veure “quin comportament té la Comunitat Valenciana aquesta setmana”.

També es va expressar en aquesta línia el president, Ximo Puig, el diumenge, quan va afirmar que “si es manté la tendència positiva de l’última setmana, la Comunitat Valenciana estaria en condicions de passar a la fase 2”. Un dia després va demanar la “màxima prudència”, i va indicar que aquesta decisió es veurà amb el Ministeri “des de la cogovernança i codecisió”.

El ministre Illa ha indicat que el seu departament analitzarà aquesta petició conjuntament amb les autoritats sanitàries de la Comunitat Valenciana en la reunió bilateral que tenen prevista el dijous.

“Un criteri important del pla de desescalada és romandre 14 dies en la mateixa fase. Creiem que cal actuar amb la màxima seguretat, prudència i cautela, i em consta que és una posició que comparteixen les autoritats sanitàries valencianes”, ha indicat, al mateix temps que ha apel·lat a “veure les peticions que hi haja, l’anàlisi dels tècnics i la reunió bilateral amb la Comunitat Valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + tretze =

Informacion coronavirus